«Благовістити на всякому місці»

30.11.2022
0
178

Мир вам! Це дуже сильні слова, особливо в наш час. Дякуємо Богові за мир, який Він дає у наші серця, незважаючи на війну.

Протягом року ми мали можливість разом з дітьми проповідувати в Польщі, Німеччині, Нідерландах та Естонії. Це були нелегкі, але благословенні поїздки. У перелічених країнах ми зустрічали українців та спілкувалися з ними. Зустрічали місцевих проповідників. Хоча, можливо, не розуміли до кінця один одного, але в дусі розуміли, що робимо одну справу. Слава Богові, що Слово сіється, люди спасаються, а прихід Господній наближається.

Коли роздавали брошури в Польщі біля метро, то на очі наверталися сльози. Скільки молодих людей, одягнених в чорне, кричали «Сатана!» та втікали... Коли бачиш людей, які не приховують нетрадиційної орієнтації, то тяжко стає на серці. Тому ми не маємо мовчати, а благовістити на всякому місці.

У нашому місті відбувалося дитяче служіння та гуманітарне служіння. Хоча у нас не було бойових дій, але війна все одно внесла корективи. Ціни на продукти піднялися, і незахищеним верствам населення стало жити набагато важче. Тож ми допомагали багатьом сім’ям.

Люди приходили в дім молитви. Ми проводили для них богослужіння, щоб розповісти про гріх та спасіння від нього через жертву Ісуса Христа. Люди плакали, молилися, дякували за слово, відгукувалися на заклик до покаяння. Серед тижня проходило два богослужіння, по 50-60 людей на кожному. Вкінці роздавали Євангелії, газети та продуктову допомогу.

У четвер та неділю проходять служіння без роздачі допомоги. Бажаючі приходять просто послухати Боже Слово — повна зала людей. Коли було тепліше, то стояли навіть на вулиці, бо місця не вистачало. Тоді пастор проповідував у домі молитви, а чоловік тим часом на вулиці. А я займалася з дітьми. Є близько 30 людей, які ходять регулярно. Молимося за них, щоб усі пізнали Господа.

Проводили служіння у будинку для літніх людей. Співали, проповідували, молилися. На території дому молитви неодноразово проводили очну клініку. Люди дуже задоволені. Під час перевірки зору вони чують проповідь Євангелії. Організовуємо благодійні обіди біля ринку один раз на тиждень. Люди можуть прийти поїсти та взяти з собою.

Мали чергову зустріч для людей із вадами зору, було десь 50 чоловік. Це було особливе служіння. Люди дуже уважно слухали проповіді, пісні. І коли був заклик до покаяння, то половина присутніх підняли руку, а молилися молитвою покаяння майже всі. Молимося, щоб люди залишалися в церкві та служили Богу.

Хочу поділитися радістю, наш Богдан колись подарував Євангелію одному чоловіку. І ось він уже прийняв водне хрещення разом зі своєю дружиною. Зараз вже й сам благовістить, роздає Євангелії у місті та селі, в якому живе.

Олена Курченко, Сумська область, уривок з листа



Додати коментар

Пожертвувати