Мир вам!

31.10.2020
0
681

«Мир вам!» — у свій час Господь Ісус проказав ці прості, але сильні слова привітання своїм учням, які зібралися в горниці. Вони двері замкнули через страх перед юдеями. Усі їхні надії розбиті. Усе, на що розраховували, просто розвіялося, як дим. Їхній учитель помер, потім поповзли чутки, нібито Він уже живий, і не відомо, що їх чекає завтра.

І раптом перед Ними з’явився їхній Господь, їхній Учитель. Він став посеред них і сказав це просте, але сильне вітання: «Мир вам!» А потім ще раз повторив ці слова.

В останні дні дуже багато новин, голосів звучить у наші серця. Вони приносять нам тривогу, неспокій, хвилювання, паніку. Але як добре, що є Той, Хто може прийти сьогодні в наші доми, можливо, також зачинені зсередини через певні побоювання, — і сказати своє слово миру й надії. Може, ми також розгублені, бо все, що будували й планували, розвіюється, як туман. І ми не знаємо, що чекає нас завтра і що принесе нам майбутнє. Ми не розуміємо, коли це все закінчиться, чи то у фізичному, чи в матеріальному вимірах. Ми не знаємо, чого очікувати. Але є Той, Хто знає.

І Він може прийти в наші домівки, у наші серця, у наші обставини й сказати нам ті самі слова — сильні, проникливі й до болю прості: «Мир вам». Понад це Він каже: «Мир Мій даю вам». Ісус хоче дати нам мир. І це не просто красиві слова. Це не просто привітання. Це дія. Бо Він має владу дати нам цей мир. Коли ми відкриваємо своє серце й вірою приймаємо від Нього те, що Він нам дає, — цей мир входить у наші серця й душі.

Господь має владу. У свій час Він забороняв хвилям, вітру, морю, бурі. Він має владу й нині прийти й сказати слова миру в наше серце. Я не говорю про біди, які переживає наш світ. Я говорю передусім про наші з вами серця.

Прийшовши до Бога, ми стаємо Його дітьми й отримуємо привілей серед усього цього безпорядку й хаосу мати мир у своїх серцях. Бог приходить до Своїх дітей, до Свого народу й каже: «Я даю вам Свій мир!» Він каже, що дає його не так, як цей світ. Мир, який приходить від Бога, вищий від усякого розуму. Він, як би дивно це не звучало, не залежить від обставин, які довкола нас. Він не залежить від того, що відбувається з нашим здоров’ям, матеріальними статками чи чимось іншим, що нині видається нам дуже важливим. 

Тому вчімося серед цієї круговерті негативу вимикати все, відкривати своє серце, свій розум для того, щоб почути, як у душу приходить Господь і каже: «Мир вам!»

Він воскрес. Він переміг смерть і пекло. Він має владу над усім. Але нині приходить до тебе, щоб дати тобі Свій спокій. Тож хай панує Його мир у наших душах, у наших домах та родинах у цей неспокійний час! Хай Божа благодать буде з нами!

Павло Федорук



Додати коментар

Пожертвувати