Чому Господь не відповідає на молитви?

31.10.2020
0
363

«Чому Господь не відповідає на мої молитви. Хіба Йому шкода чи хіба я прошу чогось поганого?» — часто запитують ті, хто зіштовхнувся з серйозними викликами або просто хоче покращити певні сфери свого життя.

Насправді ж Бог не мовчить. Правда, Його відповіді бувають різними, і серед них трапляється не лише «так», але й «ні» та «почекай».

«Так» — це зелене світло. Не встиг сказати «амінь» — янголи вже в дорозі. Такі випадки дуже нас радують, але при цьому можуть привести до неправильних уявлень. Наприклад, отримавши своє чудо, деякі люди починають сприймати Христа мало не як виконавця своїх забаганок, а молитву — як якусь чарівну формулу.

«Ні» — світло червоне. Біблія попереджає, що не всі наші мрії збігатимуться з Божою волею. Більше того, інколи ми навіть будемо прагнути хороших речей, наприклад, успіху в служінні чи матеріального достатку, однак із поганими мотивами. Зокрема такий ефект мають молитви через заздрощі чи ворожнечу: «Просите — і не одержуєте, бо не на добро просите, а щоб розтратити на ваші пристрасті» (Як.4:2-3).

Найчастіше ми маємо справу з жовтим кольором, а це, як відомо, сигнал, щоб приготуватися. От тільки в світлофора він змінюється дуже швидко, а в житті подекуди триває довгими роками. Чекання — це екзамен на вірність і витривалість, але в той час, доки не змінюється ситуація навколо нас, Бог робить Свою справу всередині.

«Тож покоріться під міцну Божу руку, щоб Він вас підняв СВОГО ЧАСУ. Покладіть на Нього всі ваші турботи, бо Він дбає про вас... А Бог усякої благодаті, Який в Ісусі Христі покликав вас до Своєї вічної слави, нехай тих, хто трохи постраждав, поновить; нехай укріпить, нехай зміцнить, нехай твердо поставить! Йому слава і влада навіки віків! Амінь» (1Петр.5:6-7,10-11).

Микола Савчук

 



Додати коментар

Пожертвувати