Ті, що сіяли зі сльозами…

1921 року Девід і Сві Флуд вирушили зі своїм сином зі Швеції в саме серце Африки, у т. зв. тоді Бельгійське Конго. Через певний час вони відчули спонукання від Господа вирушити з головної місіонерської станції у віддалений район, до села Н’долера.

31.01.24
0
341

Що буде завтра?

Нам цікаво, що буде завтра. Так влаштовані люди. Одного разу апостоли поставили Христу подібне запитання: «Господи, скажи нам, а коли це буде? І яка буде ознака Твого приходу й кінця віку?..» Порозважаємо про три погляди на день завтрашній.

31.01.24
0
265

Що визначить твою вічність?

Якщо ми зараз думаємо, як захиститися від ворога, відбудувати країну, зробити майбутнє своїх дітей безпечнішим та комфортнішим, — то це все добре й має свою цінність. Але якщо при цьому ми не дбаємо про власні душі — то ми безумці.

31.01.24
0
161

Щасливі — блаженні?

Щороку 20 березня під егідою ООН святкується Міжнародний день щастя. І традиційно до цього дня проводиться опитування майже в усіх країнах світу, щоб скласти щорічний рейтинг щасливих країн, починаючи від найщасливіших і закінчуючи найбільш нещасними.

31.01.24
0
229

Вчора, сьогодні й завтра

Бог дає нам силу, щоб нести тільки один день — сьогодні. Якщо ми прихоплюємо з собою вчорашнє і ще й переживаємо про завтрашнє, у нас не буде сили виконати сьогоднішнє. Майбутнє може просто паралізувати людину уявними страхами!

30.11.23
0
273

Ісус народився в домі чи у хліві?

Критики історичної точ­ності Біблії часто знаходять те, що вони вважають про­тиріччями в текстах Євангелій. Проте неоднаковість вис­ловлювань не обов’язково є суперечністю. Різні розповіді Матвія та Луки щодо Дити­ни-Христа є хорошим при­кладом.

30.11.23
0
164

Два крила одного птаха

Хтось вдало зазначив, що молитва й читання Біблії — як два крила одного птаха. Якщо лише молитися, є ймовірність захопитися містичними переживан­нями. Якщо лише вивчати й дослід­жувати, виникає ризик перетворитися на «буквоїда».

30.11.23
0
159

Чому Бог став маленьким?

У різдвяні дні ми можемо принести подарунок Немовляті — Богу. Не потрібно замовляти квитки до Ізраїлю, Христос — на кожному місці. Він тут і зараз, незалежно від того, де ми перебуваємо — в Україні, Польщі, Англії, Німеччині, Болгарії, Іспанії…

30.11.23
0
251

Час, який звеличить твоє життя

Є час, який применшує наше життя, знецінює його, роблячи безплідним і безцільним. Це час ходіння в темряві. Коли душа не бачить світла Божого од­кровення. Але ми не повинні жити таким життям.

30.11.23
0
170

Бережіть нерви

У непростий час не варто заламувати руки від безвиході, убивати власне здоров’я хвилюванням і мучити інших своїм жалем. Бережіть нерви, адже від них страждаєте ви і ті, хто поруч із вами!

30.11.23
0
157
Пожертвувати