Чому диявол ненавидить Україну?

23.02.2022
0
263

Чи буде в Україні війна найближчим часом? Це питання тривожить багатьох. Уже декілька років ми спостерігаємо, як на Україну здійснюється сильна атака з різних боків. Україна не сходить із перших шпальт світових видань. Різні люди дають різні прогнози щодо війни — хтось обнадійливі, хтось — невтішні. Але ми, як християни, розуміємо, що за всіма цими атаками стоять духовні сили. І я хочу показати шість причин, чому так відбувається, чому диявол настільки не любить Україну.

Причина № 1

В Україні найвищий відсоток євангельських християн із усіх країн колишнього СРСР, а також у континентальній Європі. Україна в Європі поступається лише Англії за кількістю не просто тих, хто вважає себе протестантом, а тих, хто постійно відвідує богослужіння й вважає себе народженим згори християнином. І це дуже дратує диявола. Правда, складно підрахувати кількість євангельських віруючих, оскільки під час переписів запитання про віросповідання не ставиться. А ЗМІ часто занижують ці цифри. За середнім підрахунками від 2 до 10 відсотків усього населення України відвідують євангельські церкви. А в деяких селах західного регіону цей відсоток сягає 50-ти, а то й 70-ти. Я недавно розмовляв із одним юнаком із українського Полісся, який розповів мені, що в його селі з населенням 5 тис. чоловік до 80 % людей, якщо  рахувати дітей і підлітків, відвідують зібрання п’ятидесятницької церкви.

Я читав статтю про «Біблійний пояс» Америки, а це південні штати, де дуже багато віруючих. То автор цієї книги зазначив, що цим «Біблійним поясом» у колишньому СРСР була саме Україна. А Західна Україна названа пряжкою цього поясу.

Причина № 2

Україна кілька років тому звільнилася від ідолів. У радянському суспільстві, яке боролося проти релігії, у певний час вирішили впровадити своїх «божків». Тож у кожному місті та майже кожному селі стояли пам’ятники вождям пролетаріату. У духовному плані це мало величезне значення. Це було своєрідне поклоніння атеїзму. Проте кілька років тому на загальнодержавному рівні було вирішено знищити цих ідолів. І я хочу провести паралель до ситуації в нашій країні. Коли цар Єзекія знищив усіх ідолів, навіть мідного змія, його країна пережила сильну атаку від ворогів — війська ассирійського царя Санхеріва, якого турбувала доля ідолів.

Причина № 3

З України протягом останніх років було послано багато місіонерів у різні країни світу. Тобто Україна — своєрідна сучасна місіонерська платформа. Багато місіонерів із України нині є пасторами, єпископами, проповідниками у різних церквах світу, звіщаючи людям Добру Новину про спасіння. Коли я у свій час у Москві зустрівся з першим п’ятидесятницьким єпископом Росії Володимиром Мурзою, то виявилося, що сам він родом із Західної України. А ще мені було приємно почути,  що до покаяння його привів і охрестив мій дідусь Олексій.

Тепер багато місіонерів із України трудяться в Мексиці, країнах Африки, арабських країнах, не кажучи вже про Росію та інші регіони колишнього Радянського Союзу. Люди з України проповідують в інших країнах, виконуючи Христове доручення. І це дияволу не до вподоби.

Причина № 4

В Україні найбільша релігійна свобода з-поміж країн всієї Європі. У деяких штатах Америки є більше обмежень для свободи віросповідання, ніж в Україні. Навіть представники лжерелігій можуть вільно сповідувати свої вірування — і держава їх не переслідує й не обмежує їхньої діяльності.

Дияволу не подобається, якщо віруючі можуть вільно славити Бога. Дияволу подобається переслідувати, як він робив у першоапостольській церкві, вбивати, утискати, винищувати, обмовляти.

Десь одинадцять років тому ми відкривали церкву в одному місті України, і нам на допомогу приїхали люди з країни, де немає свободи віросповідання. Ми з ними роздавали запрошення в метро. І коли вони побачили міліціонерів, то сказали мені: «Рома, втікаймо!» Я відповів їм, що не варто хвилюватися. Міліціонери із суворим виглядом підійшли до нас. Але те, що вони сказали, здивувало моїх друзів: «Хлопці, роздавайте, що маєте, вгорі, бо якщо зараз прийде прибиральниця, то заробимо і ми, і ви». Мої хлопці полегшено зітхнули, бо вже приготувалися їхати в якусь каталажку. Та пересвідчилися, що в нашій країні повна релігійна свобода.

Причина № 5

Україна завжди була епіцентром пробудження в Східній Європі. У 988 році Володимир Великий один із перших у нашій околиці прийняв християнство. І це було не просто православ’я, бо воно виникло тільки в 1054 році, а єдине на весь світ християнське вчення. У ХІХ столітті почалося баптистське пробудження в Херсонській губернії. У 1920 роках одночасно спалахує п’ятидесятницьке пробудження в  Західній Україні та в Одеській області. Ну і в 1990-ті роки в Україні, зокрема в Києві, відбулося велике пробудження, яке привело до створення сотень церков.

Тобто Україна поширювала пробудження серед багатьох країн, які її оточують. А дияволу не подобається, коли відбувається пробудження, і він атакує ці країни.

Причина № 6

Пророцтво, яке давним-давно було виголошене про Україну. Коли в людини є певне пророцтво — Божий план для її життя, то диявол починає по-особливому її переслідувати. Пригадайте Йосипа, Мойсея, Давида.

Майже дві тисячі років, за переданням, апостол Андрій прибув на територію України. Він побачив пагорби, біля яких зупинився і, отримавши натхнення від Святого Духа, проголосив пророцтво: «Бачите ці гори. На цих горах засіяє Божа благодать. І тут буде місто, у якому Господь підніме багато церков». Він піднявся на ці гори, благословив їх, помолився й зійшов — і там згодом з’явилося місто Київ.

Я зауважив, що в Бога є країни, які Він використовує для поширення Євангелії. І Він благословляє ці країни. 500 років тому такою країною була Німеччина, потім — Англія, Америка, тепер — Південна Корея, Бразилія. Та країна, яка несе пробудження й має певну долю від Бога, не подобається дияволові.

Ми бачимо, що протягом історії України Бог використовував багатьох людей, які тут народилися, щоб поширювати Його Слово по землі. Диявол знає, що в Україну скоро прийде пробудження, яке може перекинутися й на інші країни, тому він всіма силами намагається зупинити його або вбити в зародку, як це було з тим же Мойсеєм або Ісусом.

Вірю, що в Бога є велике майбутнє для націй, які вірять у Нього. Вірю, що Бог захищає й оберігає нації, які Йому служать. Тому хай ці атаки не лякають нас. Довіряймо Богові, виконуймо своє покликання — і Бог буде благословляти й оберігати.

Роман Савочка, Штунда TV

 



Додати коментар

Пожертвувати