Що далі? Жити!

Що далі? Жити! Бо слова Ісуса: «Я прийшов, щоб ви мали життя і подостатком щоб мали» (Ів.10:10) звернені у всі часи – і мирні, і воєнні. Вчепімося за Ісуса. Черпаймо з Його Слова силу й втіху.

31.08.22
0
28

Як працює молитва?

Чи замислювалися ви над тим, як взагалі працює молитва? Чи знаєте ви її секрет? Чому на одні молитви Бог відповідає миттєво, а на інші відповіді потрібно чекати роками й іноді безрезультатно. Як зрозуміти Божу логіку щодо молитви, і чи це взагалі можливо?

31.08.22
0
22

Понад 180 днів в̶і̶й̶н̶и̶ життя

Війна — це наче гірська стежка. З одного боку — прірва; з іншого — прямовисна стіна. Жити під час війни значить мати баланс — не звалитися в провалля відчаю, безвиході, разом з тим не дертися на скелю нереального чи неможливого.

31.08.22
0
26

П'ять порад під час потрясіння

За кілька місяців війни ми пережили неймовірний стрес і ряд психологічних травм. При цьому хтось здатний швидше вийти з шокового стану, а хтось наче «застряг» і знову прокручує в пам’яті пережите потрясіння. Що з цим робити?

31.08.22
0
26

Як бути світлом, коли самому важко?
Історія Еріка Ліддела

Ерік Ліддел запам’ятався багатьом завдяки тому, що став чемпіоном на олімпійських іграх у Парижі в 1924 році, але не всім він відомий як священнослужитель і місіонер, який присвятив своє життя служінню.

31.08.22
0
36

Довше, ніж назавжди...

Чому мати любить своє немовля? Тому що воно її дитина? Більш того, тому що ця дитина – частина її. Її кров. Її тіло. Її м'язи та хребет. Її надія. Її спадщина. І їй зовсім байдуже, що вона їй нічого не дала.

31.08.22
0
29

Три послання до церкви в розсіянні

Внаслідок війни «Ірпінська біблійна церква» опинилася в розсіянні — вона евакуювалася до різних населених пунктів України та закордону. Пастор церкви Микола Романюк звертався до церкви з посланнями, які нагадують послання апостолів до перших християн.

09.08.22
0
150

Перемога на рівнинах і низинах

На шляху до обітованого краю ізраїльтяни успішно здобували багато перемог над іншими народами. Проте ми читаємо і про їхні поразки. Хотілося б звернути увагу на те, чому народ, із яким був Господь, програвав ворогам.

31.07.22
0
113

Єлисей і виклики війни

Сон Єлисея був, як завжди, міцним. Його розбудив переляканий голос слуги: «Ох, біда, пане мій. Що будемо робити? Ми оточені, там сила силенна війська, що робити?» Що робити, як діяти в час екстриму, у час війни, коли вороже кільце видно неозброєним оком?

31.07.22
0
158

Чи повинні християни прощати терористам?

Я народився в Північній Ірландії, де чинилися численні терористичні акти «в ім’я Христа». Мені часто доводилося бачити, як репортер бере інтерв’ю в жінки, дочку якої убили терористи. Він каже їй: «Якщо ви християнка, ви маєте їм простити!»

31.07.22
0
176
Пожертвувати