ІРС презентував посібник з релігійних прав

31.08.2020
0
310

31 серпня 2020 року відбулася онлайн-презентація посібника «Твоє право на свободу віросповідання», у якій взяли участь понад 140 учасників, у тому числі за допомогою прямої трансляції на фейсбук-сторінці ІРС. Електронна версія посібника вже доступна для безкоштовного завантаження.

Автор посібника, експерт ІРС з державно-церковних відносин Максим Васін, розповів про те, як користуватися виданням. Зокрема, посібник містить 72 гіперпосилання та 72 QR-коди, які дозволять читачам і електронної, і друкованої версій швидко відкривати чинну редакцію закону чи іншого цитованого документу.

Посібник містить чимало ексклюзивних порад з юридичної практики та багаторічного досвіду діяльності Інституту релігійної свободи. Він призначений для релігійних діячів та посадовців державних органів у справах релігій, а також буде корисний викладачам і студентам, які вивчають богослов’я, релігієзнавство, право.

Книга є результатом співпраці нідерландської організації ПАКС та української правозахисної організації ІРС. Під час презентації голова правління ІРС Олександр Заєць зауважив, що дуже часто віруючі та керівники релігійних громад не можуть повністю скористатися своїми правами, оскільки не знають їх або не можуть правильно застосувати. За словами програмного менеджера ПАКС Андрія Корнійчука, їхня співпраця з ІРС спрямована на зміцнення свободи віросповідання як одного з ключових елементів загальної політики в галузі прав людини.

Електронну версію посібника можна завантажити тут.

irs.in.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати