Євангельські церкви і громадські діячі заснували «Всеукраїнський Собор»

24.01.2019
0
367

22 січня 2019 року Міністерство юстиції зареєструвало громадську спілку «Всеукраїнський Собор». Ініціаторами створення спілки стали євангельські церкви, відомі релігійні та громадські діячі.

До складу Духовної Ради «Всеукраїнського Собору» увійшли головуючий у Раді євангельських протестантських церков України, старший єпископ Української Церкви християн віри євангельської Михайло Паночко, голова Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів Валерій Антонюк, Старший єпископ Української вільної церкви християн євангельської віри Василь Райчинець, голова Української християнської церкви «Нове Покоління» Андрій Тищенко, єпископ Собору незалежних євангельських церков України Анатолій Калюжний та інші.

Координатором «Всеукраїнського Собору» обрано Олександра Турчинова.

Про початок об’єднання релігійних та громадських організацій у спілку для забезпечення християнського шляху розвитку України було оголошено під час масштабного святкування Дня подяки, яке відбулося у вересні 2018 року на Хрещатику в Києві.

За словами координатора «Всеукраїнського Собору», надзвичайно символічним є те, що «Всеукраїнський Собор» зареєстровано у 100-річну річницю підписання Акту Злуки між УНР та ЗУНР у соборну Україну. «Це гарний символічний початок діяльності нашого «Собору», ціллю якого є також об’єднання. Об’єднання релігійних, громадських організацій та всіх небайдужих громадян навколо ідеї християнського розвитку України» – сказав Олександр Турчинов.

Основними завданнями і напрямками діяльності «Всеукраїнського Собору» є поширення християнських цінностей через культурні, освітні, волонтерські та молодіжні проекти, популяризація здорового способу життя, протидія негативним соціальним явищам тощо. При цьому громадська спілка «Всеукраїнський Собор» не є політичною партією та не є екуменічним об’єднанням.

ІРС

 



Додати коментар

Пожертвувати