«Радість під час війни» —
табір для людей з інвалідністю

31.07.2022
0
184

На базі відпочинку «Єдність» у м. Ковель, що на Волині, 4 липня 2022 року відбулося відкриття оздоровчо-реабілітаційного табору для людей з інвалідністю. Організатор дійства Павло Смаль, директор департаменту УЦХВЄ, що допомагає людям із порушеннями слуху, сподівається, що тут учасники знайдуть розраду для своєї душі.

Упродовж 15 років на території «Єдності» люди з інвалідністю мають змогу оздоровитися як фізично, так і духовно, адже християнські цінності є основою програми для тих, хто відпочиває.

З 4 по 11 липня відбувся перший заїзд для людей із порушенням опорно-рухового апарату під назвою «Вага твого рішення». Упродовж 7 днів відпочивальники разом із волонтерами табору вивчали біблійні принципи життя, наприклад: «царюй, служачи», «обіцяй, виконуючи», «даруй, благословляючи», «прощай, відпускаючи» і т. ін. Кожен із присутніх мав змогу особисто поспілкуватися зі служителем (пастором або дияконом), поставити запитання, поділитись проблемами, разом помолитися за потреби.

Один із компонентів відпочинку — спільність біля вечірнього вогнища. Це час, коли волонтери та відпочивальники мають можливість спілкуватися один із одним, співати, декламувати вірші, свідчити, молитися та ділитися роздумами над Божим Словом.

Завдяки гуртку «Handmade» охочим вдалося власноруч виготовити дерев’яні світильники, які під час закриття табору лишили ввімкненими. Це створило особливу теплу атмосферу.

Великий внесок у цьогорічну програму ретріт-центру здійснила громадська організація з м. Ковель «Жест допомоги». Голова організації Ярослав Котилко разом із юристом Валентином Гайдашуком та психологинею Надією Медведюк влаштували практичну зустріч на тему прав людей з інвалідністю в суспільстві. Відпочивальники мали змогу почути від адвоката інформацію про отримання пільг, субсидій та відпусток. Психологиня виклала семінар за назвою «Ти — в цілому світі! Цілий світ — у тобі!» Він був спрямований на розвиток позитивного мислення та формування позитивного сприйняття дійсності.

Загалом під час першого заїзду табору «Єдність» відпочило та оздоровилося близько 100 людей з порушенням опорно-рухового апарату.

З 14 по 21 липня відбувся наступний заїзд для осіб з вадами зору (30 людей) та слуху (53 людини). Для них були організовані семінари, які викладали самі ж відпочивальники. Віра, спасіння, вічність — питання, які порушувались під час викладу. Учасники мали можливість спілкуватися біля вогнища, молитися, вивчати Боже Слово, купатися у водоймі, грати в ігри, відвідувати кафе та інші локації на території бази.

Важливим елементом цьогорічних заїздів була щоденна молитва за мир в Україні, яка розпочиналася о 15:00 біля місця розпалювання вечірнього вогнища. Усі охочі приєднувалися до цієї спільності.

Так добре, що, незважаючи на важкий час в Україні, коли війна забирає життя мирних людей та приносить горе, існують місця радості та затишку. Табір «Єдність» — це проект, який завдяки Богові та небайдужим людям намагається дарувати щастя знедоленим.

Галина Фурман, vhve.org.ua

 

 



Додати коментар

Пожертвувати