«Передати естафету»
Конференція Департаменту дитячого та підліткового служіння

17.05.2021
0
326

7-10 травня 2021 року в смт Радомишль відбулася конференція для працівників дитячого та підліткового служіння. Тема цьогорічного заходу — «Передати естафету».

Відкрила конференцію директор департаменту Лариса Мурах, вона надала слово Лідії Садолько, а також Світлані Качуляк, дитячим служителькам із багатолітнім досвідом. Гість конференції — відповідальна за дитяче служіння РЦХВЄ Валентина Федорова — говорила про важливість усвідомлення відповідальності перед Богом за наступне покоління.

Спікером вечора був старший пресвітер Житомирської області Руслан Юзюк. Він підкреслив, що першим, хто розпочав естафету, був Ісус Христос — отже християни мають наслідувати Його приклад. «Бог формує тебе, визначає твоє місце та місію, яку ти маєш звершити. А від тебе вимагається — бути завжди у формі, щоб пробігти цей марафон», — сказав він. Також служитель наголосив на важливості ефективної командної роботи. Ця думка була одним із головних меседжів протягом усієї конференції.

Другого дня спікеркою була фахівець із роботи з підлітками Діна Прокопчук. Вона говорила про лідерство як важливу складову будь-якого служіння. «Лідерство — це культура взаємодії між лідером і послідовником для досягнення спільної мети, де кожен учасник усвідомлює власну роль і відповідальність за свій внесок у загальну справу». Головна думка семінару — важливіше навчити молодих людей командному лідерству, ніж виховати лідерів команд.

На тему «Сила ефективної команди» говорив пастор Олександр Савчук на третій день конференції. «Ісус Христос зібрав команду зі звичайних людей, які в результаті перевернули світ… Велика ціль — потребує великої команди» — сказав служитель. Він розповів про основні закони роботи команди.

Ввечері відбулася панельна дискусія на тему: «Зростити служителів», за участю п’ятьох експертів: Ірини Попович, Оксани Вербицької, Оксани Ярошенко, Олексія Марченка та Юрія Нестерчука.

Останнього дня конференції служив директор департаменту благовістя Олександр Попчук. Він навчав основним принципам командної роботи на прикладі життя і служіння Ісуса Христа. «Досконалий Бог звершував велику справу спасіння через своїх недосконалих учнів» — підкреслив служитель.

Відбувся форум «Вірний служитель», модератором якого була Оксана Фурт. У якості експертіввиступили Валентина Федорова, Оксана Вознюк, Роман Комаринець та Сергій Барновський.

Протягом 4 днів заходу проводилися секції, круглі столи на актуальні теми, де дитячі служителі ділилися досвідом один з одним. У програмі також були квести, волейбол, футбол, теніс, катання на велосипедах, spa-процедури, екскурсія, спілкування біля вогнища. Щодня служили гурти прославлення. Організаторами та ведучими конференції були Віталій Білей та Настя Марченко.

Вадим Цап, Софія Вознюк, chve.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати