«Ось я, пошли мене!»
Молодіжна конференція Рівненської області

17.12.2018
1
704

8 грудня 2018 року у церкву «Святої Трійці» м. Рівне з’їхалися більше тисячі молодих братів і сестер із найвіддаленіших куточків Рівненщини, щоб послухати Боже Слово, побачити один одного, поспілкуватися.

Перед початком конференції хор з м. Вараш виконав пісню «За все Тобі я дякую».

Керівник молодіжного відділу УЦХВЄ у Рівненській області Віктор Давидюк звернувся до присутніх з вітальним словом. Він зачитав місце із Слова Божого, яке лягло в основу конференції: «Ось я, пошли Ти мене!» (Iс.6:8). «Коли людина зустрічається з Богом, у неї змінюються життєві пріоритети.  Моє бажання, щоб цього дня подібний голос почули багато молодих людей», — сказав служитель.

Старший пресвітер УЦХВЄ у Рівненській області Олександр Коток зауважив декілька думок. «В потоці інформації так легко не почути голосу Божого. Дехто навіть починає дорікати, що Бог не так активно говорить сьогодні, як говорив колись. Насправді, ми часто втрачаємо здатність чути голос Божий, — зауважив служитель. — Коли ми поєднаємо оці дві речі — почуємо голос Божий і правильно відреагуємо на нього — будемо мати благословення».

Керівник молодіжного відділу УЦХВЄ Іван Білик зачитав декілька віршів із книги Йова (Йов.1:3) та залишив для молоді три простих уроки: Якщо Бог говорить — послухай. Якщо Бог доручає тобі щось зробити — зроби це відразу, не відкладай на потім. Все що Господь робить на землі — Він робить для блага людини, для її спасіння.

Андрій Ходорчук провів семінар на тему «Життя без компромісів». На прикладі 1-го розділу Книги пророка Даниїла він показав, як варто проводити служіння Богу в умовах компромісів. В подібних умовах своє служіння здійснювали Даниїл та його троє товаришів. І хоча вавилонською системою чинився тиск, а цар намагався перевиховувати їх, ці четверо юнаків змогли прожити життя без компромісів.

Ректор РДСА Олександр Третяк у прочитаному тексті (Іс.6:1-3,6) звернув особливу увагу на царя Озію. «Рік смерті царя Озії був незвичайним для Ізраїльського народу. Питання хто буде далі на троні, звучало в роздумах багатьох людей, — зауважив освітянин. — Але в цей час Ісая бачив на троні Господа. Як важливо в усіх випадках життя, при будь-яких обставинах бачити Господа».

У другій частині конференції директор місії «Добрий Самарянин» Ростислав Боришкевич звернувся до молоді із закликом до місіонерської праці (Мт.28:17-20), адже тільки в Рівненській області є біля 600 населених пунктів, де немає євангельських церков.

Викладач теології Олександр Колесников провів семінар, в якому детально розповів про покликання, яке богослови поділяють на дві категорії: загальне і особисте. «Що б я хотів, щоб мені сказали до того, перш ніж вступати у своє покликання? — запитав викладач. — По-перше, покликання — це досить серйозна справа, це відповідальність перед Богом.  По-друге, покликання — це повна посвята себе Богу, служінню. І по-третє, покликання — це можливі труднощі».

Пастор Олександр Мельник розповів свідчення про те, як Бог кликав до служіння його особисто. Ще на початку він зрозумів, що перш ніж вийти на служіння, треба пройти підготовку. У цій частині конференції основний акцент було зроблено на молитву. Служитель закликав до покаяння. Десятки молодих людей вийшли, аби відновити свої стосунки з Богом.

Олександр Геніш, chve.org.ua



Імя: Рома

26 августа 2022, 23:23

Мир вам. Я брат во Христе с США. Хочу пообщаться с Братом Александром Мельник. Вы не моглибы подсказать где найти его номер телефона? Благодарю

Додати коментар

Пожертвувати