«Мій Наїн»
Зустріч вдів — представниць жіночого служіння

04.10.2021
0
292

25-26 вересня 2021 року в Києві, у головному офісі УЦХВЄ відбулася перша всеукраїнська зустріч вдів — представниць жіночого служіння з різних областей країни. Мета зустрічі — об’єднати та оснастити сестер для більш активного й цілеспрямованого служіння.

За словами  координаторки праці із вдовами Зої Виборної, на захід приїхало понад 40 делегаток майже з усіх областей. «Це сестри, які хочуть працювати. Їм не завжди достає знань, навичок та практики, але вони готові нести Боже Слово, на власному прикладі показати, що з Богом усе можна пройти», — каже служителька.

Розпочалася зустріч розмовою про біблійну вдову з міста Наїну, чийого сина воскресив з мертвих Ісус Христос. Тема зустрічі так і звучала: «Мій Наїн». Сестри, які пережили втрату чоловіків, та знайшли потіху в Господі, як ніхто, здатні потішити інших, хто переносить особисту втрату.

«В Україні зростає потреба у служінні вдовам, не тільки у церквах, а й поза ними. Зараз є багато жінок, які отримали цей статус унаслідок війни на сході. Їх ніхто не може втішити, дуже часто їхні сльози не висихають, тому християнки, сестри, які пройшли долину плачу, мають піти до цих людей, і показати їм, що Ісус Христос утішає тих, хто знаходиться в жалобі», — зауважила Віра Деркач, директорка   Департаменту жіночого служіння УЦХВЄ.

Досвідом, як працює служіння вдів в українських церквах в США, ділилися гості з м. Сакраменто Олена Волкова та Лариса Бубела. Також делегатки обмінювалися власним досвідом, переймали бачення сестринської ради, надихалися для цілеспрямованого служіння у своїх населених пунктах.

chve.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати