«Чим ти живеш?»
Молодіжна конференція Волинської області

31.03.2021
0
366

13 березня 2021 року в домі молитви «Церкви Христа-Спасителя» м. Луцьк відбулася конференція християнської молоді Волині. Захід зібрав кільканадцять сотень делегатів. Також можна було долучитися до конференції онлайн. Тема конференції — «Чим ти живеш?»

Учасникам конференції служили співом гурт «У Христі» церкви с. Комарове, хор місцевої церкви та хор церкви Володимира-Волинського. Вітали та давали настанови керівники ВОЦХВЄ в особі Василя Паламарчука та Ігоря Панфілова, служителі місцевої громади Євген Мельничук та Ігор Скоць. Учитель Олександр Колесников провів два семінари: «Як знайти відповідного супутника життя?» та «Одинокість ради Бога».

За його словами, Біблія вказує на те, що потрібно не шукати ідеального супутника життя, а самому стати відповідним для когось, а основним ключовим елементом хорошої жінки чи чоловіка є характер. «Щоб стати для когось благословенним супутником від Господа, а не гострим болем у кістках, від якого нема куди подітися, потрібно працювати над своїм характером. А ця робота не з легких!» — наголосив спікер.

З іншого боку, Олександр Колесников говорив про поняття самотності ради Бога. «Якщо ми відчуваємо потребу в тому, щоб нами хтось цікавився, хтось про нас турбувався, ми про когось дбали — це нормально, бо людина створена Богом як істота соціальна. Тому нас і притягує один до одного. Але в християнському житті бувають часи, коли одинокість для людини, що живе з Богом, оправдана, необхідна та вкрай важлива» — сказав він. Причинами, через які християнин може бути самотній, можуть бути зіпсуте суспільство, від якого Бог закликає відділитися, час, у який ми живемо.

Ігор Скоць, пастор місцевої церкви, порівняв життя з вулицею, на якій дозволено лише односторонній рух — і на ній ніколи не можна розвернутися й повернутися назад. А юність і молодість — це підготовка до подорожі цією вулицею. Саме в пору потрібно взяти всі необхідні речі для життєвої дороги. А саме: визначитися — хто ти? Думки переростають в слова, а слова стають вчинками. Дії завжди свідчать про самооцінку. Ігор Скоць закликав молодих людей до праці над собою, до фізичного й духовного розвитку. «Юних сучасників, на жаль, і з християнських сімей, характеризують як покоління, яке не читає, мало рухається, проте багато часу проводить у ґаджетах» — з сумом зауважив пресвітер.

Інна Мельник



Додати коментар

Пожертвувати