Звітно-виборна конференція КМО УЦХВЄ

29.06.2020
0
322

25 червня 2020 року на звітно-виборній конференції Київського міського об’єднання УЦХВЄ, яка пройшла на базі церкви «Джерело життя», було обрано нового старшого пресвітера церков ХВЄ столиці — ним став пастор церкви «Сілоам» Сергій Вознюк.

Пастор Анатолій Козачок, який обіймав цю посаду 16 років, склав повноваження у зв’язку з обранням у 2018 році першим заступником старшого єпископа братерства. Досі йому доводилось поєднувати обидві посади.

Згідно з оприлюдненою статистикою за останні півтора десятиліття кількість п’ятидесятницьких церков братерства у Києві виросла з восьми до сімнадцяти. Кількість їхніх членів нині перевищує 3900 осіб. Активний приріст частково є результатом урбанізації. А також це результат служіння місцевих громад киянам. Минулого року з 449 нових членів 182 були новонаверненими.

На якісному рівні ведеться в столиці соціальна робота. Віруючі постійно відвідують та надають допомогу трьом притулкам для дітей-сиріт. У 2019 році на базі київських церков функціонували дев’ять центрів ресоціалізації і адаптації, де отримали допомогу понад 150 алко- і наркозалежних людей. В’язничні капелани служили у 25 установах позбавлення волі, військові капелани систематично надавали душпастирську допомогу українським воїнам у на Сході України.

Згідно із статистикою, торік церкви приготували і роздали майже 15000 благодійних обідів, допомагали продуктами та одягом переселенцям. Особливо активно опікувалися пораненими військовими у госпіталях — зібрали для них понад 62000 передач.

Останніми роками в об’єднанні розвивається інтернет-євангелізм. Ще одним вектором є навчальні програми, які КМО проводить для служителів та членів громад.

«Вітаю новообраного старшого пресвітера Сергія Вознюка із обранням на посаду в КМО, та бажаю: хай Бог подає мудрості у цьому непростому відповідальному служінні, — сказав Анатолій Козачок. — Ми надалі продовжуватимемо працювати разом на благо Церкви та поширення Царства Божого».

Сергій Вознюк у свою чергу зауважив, що у служінні дотримуватиметься таких принципів як взаємоповага, взаєморозуміння та взаємодопомога між церквами. «Бачу перспективу у розширенні меж місіонерства та євангелізму, душпастирства і наставництва. Церкви мають відповідати на суспільні виклики, працюючи на зміцнення інституту сім’ї», — зазначив він.

chve.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати