Зустріч ВРЦіРО з Прем’єр-міністром України

06.12.2021
0
356

1 грудня 2021 в УБТ відбулася зустріч ВРЦіРО з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем та іншими урядовцями. Серед низки розглянутих питань та пропозицій глави церков вкотре торкнулися теми небезпеки гендерної ідеології, яка чинить загрозу майбутньому держави.

«Я вірю, що влада дається людям, щоб робити добро, берегти правду, захищати сироту, вдову, бідного та карати беззаконня. Тому моя перша порада, щоби чиновники читали Біблію, яка багато вчить про добре урядування. Хмари гріха і неправди нависли над Україною, і тиснуть сьогодні на Уряд, але беззаконня не має вдягнутися в ризи закону! Це найгірша загроза для нашого народу, яка здатна зруйнувати незалежність і цілісність. Бог беззаконня не благословить, тому ми маємо не пустити в законодавче поле гріх Содому і Гоморри», — зауважив у своєму виступі старший єпископ УЦХВЄ Михайло Паночко.

Детальніше про небезпеки гендерної ідеології йдеться в «Заяві ВРЦіРО про загрози, які несе в собі Стамбульська конвенція, та недоцільність її ратифікації» від 2 грудня 2021 року. Замість ратифікації Стамбульської конвенції глави церков і релігійних  організацій закликають вживати практичні заходи та розвивати національне законодавство України з протидії домашньому насильству та насильству проти жінок, як це роблять інші країни Європи, які також відмовилися від ратифікації цієї конвенції. Крім того Михайло Паночко нагадав, що релігійна спільнота виступає проти законопроекту № 5488, який несе пряму загрозу для реалізації конституційного права на свободу віросповідання.

Учасники засідання торкнулися теми тарифів на енергоносії, перебігу вакцинації, демографічної кризи, розлучень і сирітства, сурогатного материнства, мігрантів та витік робочої сили за кордон тощо. Релігійні діячі звернули увагу Прем’єр-міністра на необхідність розробки державної сімейної політики та затвердження відповідної державної програми з необхідним бюджетним фінансуванням. Парламент пропонує створити Державну службу у справах дітей. Однак, на переконання членів ВРЦіРО, цей орган не повинен стати структурою, що карає, він має бути сервісною службою, яка допомагатиме сім’ям, батькам і матеріям, а також сприятиме повному заміщенню інтернатів для сиріт сімейними формами виховання, такими як дитячі будинки сімейного типу.

«Ідея створення Держслужби у справах дітей — це однобокий підхід, адже не варто захищати дитину у відриві від сім’ї. Краще створити міністерство у справах дітей, молоді та сім’ї, яке б вживало комплексні заходи на підтримку сімей, відповідального батьківства і материнства», — зазначив єпископ Римсько-Католицької Церкви Віталій Кривицький.

Денис Шмигаль у свою чергу поінформував присутніх про темпи вакцинації, ухвалення Парламентом закону «Про службу військового капеланства», фіксацію ціни на газ для релігійних організацій на рівні 16,55 грн та перспективу енергетичної модернізації в Україні. Глава Уряду підтвердив зацікавленість у продовженні діалогу з ВРЦіРО та проведенні подібних зустрічей на вищому рівні за потреби.

chve.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати