Зустріч керівників обласних відділів
Соціального департаменту УЦХВЄ

05.03.2021
0
299

26-27 лютого 2021 року в Києві пройшла робоча нарада керівників обласних відділів Соціального департаменту УЦХВЄ. Учасники зустрічі дійшли до висновку, що держава відкрита для співпраці з церквами у сфері адаптації та пробації людей, які відбувають, або вже відбули термін покарання.

Інформацією про взаємодію з державними структурами поділилися представники Департаменту Пробації Міністерства Юстиції України Христина Ануфрієва та Юлія Жданова. Вони розповіли як функціонує служба пробації, котра являє собою систему наглядових та соціально-виховних заходів, що застосовується до осіб позбавлених волі. А також про шляхи взаємодії на рівні громадських організацій і християн-волонтерів, котрі надають клієнтам пробації прихисток, допомагають з відновленням документів, духовно-психологічною  адаптацією тощо. «Сьогодні служба пробації — це близько 3500 персоналу та понад 55000 осіб, яким держава дала шанс не сісти у в’язницю», — розповіла Христина Ануфрієва. За її словами церкви, активні в соціальному служінні, виступають надійними партнерами служби.

На зустріч зі служителями прийшов представник Управління ресоціалізації та соціальної реабілітації Департаменту з питань виконання кримінальних покарань України Юрій Величко. Він роз’яснив учасникам наради порядок відвідання в’язниць згідно з останніми постановами. Він підкреслив потребу у духовній підтримці не тільки ув’язнених, але й персоналу кримінально-виконавчої служби України.

Учасники наради мали нагоду поділитися проблемними ситуаціями, які виникають в діяльності соціальних центрів, із головою правління Інституту релігійної свободи Олександром Зайцем.

Наступного дня нараду розпочали юристи Ярослав Котилко та Олександр Йовжій, які відповіли на запитання служителів та обговорили плани щодо створення «Асоціації громадських організацій і благодійних фондів УЦХВЄ».

Освітню програму для служителів соціального департаменту презентував декан Київської богословської семінарії «Благодать та істина» Віктор Шевчук.

Директор соціального департаменту В’ячеслав Когут презентував проекти служіння «Розділи хліб з голодним» — роботу пунктів обігріву, роздачу гарячих обідів, навчання команд соціального служіння тощо.

Перший заступник старшого єпископа Анатолій Козачок та старший пресвітер Київського об’єднання церков Сергій Вознюк повели служителів у молитві за розвиток соціального служіння та особисті потреби.

chve.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати