Засідання Комітету братерства УЦХВЄ

28.12.2020
0
252

16-17 грудня 2020 року старші пресвітери обласних об’єднань УЦХВЄ провели чергове засідання Комітету. Захід пройшов у новозбудованому приміщенні соціального центру церкви «Благодать» у Софіївській Борщагівці поблизу Києва. Зустріч мала духовно-аналітичну мету.

Служителі, які останнім часом зустрічалися здебільшого в форматі онлайн, нарешті отримали нагоду побачитися вживу. Звітували про роботу в областях. У центрі уваги була атмосфера в команді служителів обласних об’єднань, ситуація, пов’язана з карантином, виклики та плани на наступний рік.

Відкрив Комітет старший єпископ Михайло Паночко, який закликав присутніх до молитви. Після чого ведучий засідання, перший заступник старшого єпископа Анатолій Козачок, надав слово  пастору церкви «Благодать» Андрію Мартинову, котрий поділився своїми спостереженнями: «Сьогодні Церква переживає певний духовний і моральний тиск, люди стали пропускати зібрання, бо звикли місяцями дивитися служіння онлайн, не маючи особистого спілкування. Ми, пастори, мусимо допомогти людям перемогти страх перед хворобою та іншими проблемами, нагадуючи, що є надія на Ісуса Христа».

Схожа думка прозвучала у виступах багатьох старших пресвітерів обласних об’єднань церков.

Учасникам засідання представили нового старшого служителя у Кіровоградській області Анатолія Філіпенка. Пізніше здійснили молитву за родину покійного старшого пресвітера Володимира Бровки, який помер після інфікування коронавірусом.

Серед іншого прозвучала інформація щодо результатів місцевих виборів та участі в них вірян Церкви, озвучено результати аналітичних досліджень, затверджено бюджет братерства на наступний рік.

chve.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати