За два місяці в Нігерії вбили близько 300 християн

21.03.2019
0
377

У лютому і березні 2019 року в семи селищах штату Кадуна (Нігерія), в яких проживають в основному християни, були вбиті близько 300 чоловік. Повідомляють про жорстокі зґвалтування і нанесення каліцтв мачете. Про це розповіли контакти Фонду Варнава, що займається допомогою гнаній Церкві.

14 лютого 2019 року на світанку напали на село Караман. Близько трьохсот озброєних бойовиків увірвалися в селище з криками «Аллах акбар!» Вони стріляли і грабували будинки. 41 особа була вбита, з яких майже всі — жінки і діти, не рахуючи кількох людей похилого віку і незрячих, які не змогли втекти.

11 березня 2019 року бойовики фулані напали на селище Догон Нома (штат Кадуна). Там були убиті 71 чоловік і 28 поранені. За свідченнями очевидців, озброєні люди «підпалювали будинки і стріляли в усе, що рухається». Близько ста будинків було зруйновано. Ще 9 осіб було вбито в Нанду Гбок у тому ж штаті Кадуна 16 березня 2019 року, там було зруйновано 30 будинків — повідомляє CSW.

У районі Каджуру за останні два місяці у братській могилі були поховані тіла 73 жінок (деякі з них —  вагітні) і 101 дитини — від найменших, які були прив'язані до спин матерів, до 10-річних.

Очевидці розповіли, що більшість чоловіків в цих селищах бігли, коли починалися напади. Інші в цей час допомагали в сусідніх селищах, де напади відбулися напередодні.

Під час недавніх виборів в Нігерії президент Бухарі, який був переобраний, обіцяв «встановити мир» в неспокійних регіонах, згадавши особливо штати Плато, Бенуе і Кадуна. Пастори церков постійно звертаються до президента, який сам — із мусульман фулані, вжити рішучих заходів і покласти край жорстокому насильству пастухів фулані щодо християнських фермерських громад.

Напади збройних пастухів фулани стали постійною загрозою для жителів середнього поясу Нігерії, де проживають переважно християни. За останні два роки фулані вбили там понад 6000 осіб. Нападники руйнують будинки і церкви. З 2001 року було зруйновано як мінімум 500 церков тільки в одному штаті Плато.

invictory.org

 



Додати коментар

Пожертвувати