Християнка з Китаю розповіла про те, як влада країни «перевиховує» віруючих

25.01.2019
0
437

Християнка з Китаю, яку 22 дні утримували в так званому «таборі перевиховання», розповіла про методи, за допомогою яких її змушували відректися від віри.

Жінку із церкви «Всемогутнього Бога» Цзянь Юнцзю (ім'я змінено) утримували в Центрі перевиховання в місті Ханчжоу, у східній провінції Чжецзян, де піддавали психологічному насильству і не давали спати, повідомляє The Christian Post.

11 вересня 2018 року китайська поліція заарештувала Цзянь Юнцзя, звинувативши її в дискредитації правоохоронних органів, і 20 вересня її відправили в табір перевиховання.

За нею постійно спостерігали, тримали в маленькій кімнаті з одним вікном, до якого неможливо було дотягнутися. Охоронці супроводжували її увсюди. Поруч із нею щоночі спали два «наставника», спеціально навчених допомагати ув'язненим в «ідеологічній трансформації».

Щодня проходили заняття, де жінку змушували дивитися агітаційні відео Комуністичної партії Китаю і співати пісні, що прославляють уряд.

На одному з таких уроків їй показали відео, в якому засуджувалося християнство. У якості «домашнього завдання» Цзянь повинна була написати зневажливі слова на адресу Ісуса Христа. Вона відмовилася зробити це і запитала, чому вони мучать і переслідують християн, якщо Конституція передбачає свободу переконань. Один з працівників відповів, що вона народилася в Китаї, тому повинна підкорятися Комуністичній партії, яка найбільше ненавидить віру в Бога.

Через п'ять днів після початку занять Цзянь наказали підписати заяву з відреченням від віри, але вона відмовилася. Як покарання за це дві «наставниці» не давали їй спати ночами.

«Якби я не жила за словом Божим, я б збожеволіла. Комуністична партія Китаю – це зло », – каже християнка.

12 жовтня 2018 року Цзянь звільнили. Поліція пригрозила виселити її з будинку, якщо вона продовжить ходити до церкви. Жінка зараз перебуває під наглядом і змушена носити спеціальну червону пов'язку.

Табори перевиховання були легалізовані в Китаї у 2018 році, аби місцеві органи влади могли «навчати і перевиховувати людей, які перебувають під впливом екстремізму». Табори розташовані в державних готелях, будинках для людей похилого віку та психіатричних лікарнях. Хоча вони вважаються «освітніми» установами, людей піддають «ідеологічній обробці і сильному тиску, щоб змусити їх відмовитися від своєї віри. При цьому часто повідомляється про тортури і підозрілі смерті».

Китай займає 27-е місце в списку країн, які переслідують християн (World Watch List) християнської благодійної організації Open Doors США.

Invictory

 



Додати коментар

Пожертвувати