Відкриття дому молитви у Тростянці

23.09.2021
0
310

29 серпня 2021 року відбулася посвята дому молитви у невеликому с. Тростянка Луцького району Волинської області. Храм, що виріс за чотири з половиною місяці, може вмістити майже половину жителів села (близько 150 чоловік). Для багатьох місцевих християн — це справжнє чудо, адже в околицях Рожища давно не з’являлися нові доми молитви. Та й для малочисельної громади мати власне приміщення для богослужбових потреб — велика розкіш.

Святкове богослужіння відвідала делегація очільників місцевої влади та керівництво ВО ХВЄ.

Два роки тому Юрій Сидорчук, багатодітний батько, який проживає з сім’єю в с. Тростянка, сказав своєму другу Сергію Басу, що добре було б мати дім молитви, щоб служіння проводити в окремому приміщенні. Адже місцеві християни до того часу збиралися для спілкування в його будинку. Товариш, який має досвід у будівництві, порадив звести каркасне приміщення.

Юрій Сидорчук придбав земельну ділянку й зайнявся паперовими справами. Це зайняло чимало часу. 14 квітня 2021 року було звершено молитву на пустирі, де мав бути зведений дім молитви. За час будівництва християни подолали багато перешкод. І сьогодні з вдячністю можуть сказати: «Якби не Господь, що був з нами, то цього всього не було б». Сам Юрій говорить, що за цей час у нього не раз опускалися руки й приходила зневіра, чи насправді він виконує Божу волю.  Але, за його словами, приходили відповіді від Господа, часом такі, що й не мріялося. Бог посилав потрібні кошти й робочі руки. А ще він каже, що навчився любити скептиків, бо вони спонукають виправитися й робити якнайкраще.

Здійснилася мрія багатьох християн, хто був причетний до цієї справи. А Юрій Сидорчук запрошує всіх, хто бажає, на богослужіння, які будуть відбуватися щонеділі о 15 годині. Для дітей працюватиме недільна школа, початок занять о 14:00.

Інна Мельник



Додати коментар

Пожертвувати