ВРЦіРО провела виїзне засідання в Єрусалимі

11.03.2019
0
400

7 березня 2019 року під час візиту до Святої землі Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій провела виїзне засідання в Єрусалимі. Засідання відбулося під головуванням головного рабина Києва та України Якова Дов Блайха, який вже вдруге ініціював поїздку делегації ВРЦіРО до Ізраїлю.

Учасники засідання обговорили як внутрішньоукраїнські питання, так і ініціативи, спрямовані на подальший розвиток дружніх українсько-ізраїльських відносин. Зокрема, українські релігійні діячі підкреслили позитивні здобутки, пов’язані з запровадженням безвізового режиму між Україною та Державою Ізраїль, що відбулося 10 років тому після першого візиту делегації ВРЦіРО до Ізраїлю.

Виїзне засідання завершилося передачею головування у Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій до єпископа Віталія Кривицького, ординарія Київсько-Житомирського Римсько-Католицької Церкви в Україні.

Цього ж дня делегація ВРЦіРО відвідала Генеральний Штаб Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у Тель-Авіві, де відбулася зустріч з головним військовим рабином ЦАХАЛу раббі Еялем Каримом. На завершення візиту до Ізраїлю українські релігійні діячі відвідали музей Голокосту «Яд Вашем».

Раніше під час офіційного візиту до Єрусалиму делегація ВРЦіРО зустрілася з Президентом Держави Ізраїль та низкою урядовців.

irs.in.ua

 

 

 



Додати коментар

Пожертвувати