ВРЦіРО продовжує фокусуватися на протидії домашньому насильству

31.01.2021
0
288

27 січня 2021 року в Києві зібралися очільники та уповноважені представники конфесій аби підвести підсумки співпраці протягом минулого року та окреслити актуальні напрямки подальшої спільної діяльності.

Одним із головних тем засідання стала проблематика запобігання та протидії насильству в сім’ї. Минулого року ВРЦіРО започаткувала проєкт «Зупини насильство», до якого були залучені релігійні лідери та церкви. Підтримав його і Канадський фонд місцевих ініціатив. У грудні 2020 року Рада Церков оприлюднила Звернення про необхідність протидії домашньому насильству в Україні, глави різних конфесій звернулися до громадськості з окремими відеозверненнями.

Міжконфесійний проєкт мав стратегічне завдання — налагодити діалог, порозуміння та взаємодію між релігійними спільнотами різних конфесій, громадськими активістами та органами влади задля більш ефективної профілактики і протидії домашньому насильству. Церкви і релігійні організації кожен по-своєму вже не один рік приділяють увагу проблематиці насильства в сім'ях, однак завдяки цьому проєкту представники різних конфесій можуть планувати спільні заходи, співпрацювати, обмінюватися досвідом та просвітницькими матеріалами.

«Особливо важливо, щоб наші спільні напрацювання в сфері запобігання і протидії домашньому насильству досягли місцевого рівня — дійшли до парафіяльних священників, місцевих церковних відділів у справах сімей і соціального служіння. Тому попереду у нас ще багато спільної роботи в цій сфері» — сказав Головуючий у ВРЦіРО, предстоятель Православної церкви України Митрополит Епіфаній.

«Протидія домашньому насильству — це реальний крок для захисту інституту сім’ї. Нам важливо у місцевих релігійних громадах створити клімат неприпустимості насильства, адже завдяки такий просвітницькій роботі ми рятуємо сім’ю» — зауважив глава Української Греко-Католицької церкви Блаженніший Святослав.

«Очевидно, що на цьому ця міжконфесійна ініціатива не повинна зупинитися. Ми будемо шукати можливості продовжувати роботу в сфері протидії домашньому насильству: зокрема розвивати міжконфесійний вебсайт «Зупини насильство» та напрацьовувати методичні матеріали для душпастирів і священників» — підсумував голова правління ІРС Олександр Заєць.

irs.in.ua



Додати коментар

Пожертвувати