ВРЦіРО обговорила з Мінсоцполітики
співпрацю у гуманітарній сфері

25.09.2020
0
285

17 вересня 2020 року відбулася робоча зустріч першого заступника Міністра соціальної політики Євгена Котика з представниками Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

Урядовець подякував за роботу, яку проводять релігійні інституції у гуманітарній сфері та підкреслив важливість об’єднання зусиль для надання допомоги потребуючим.

Учасники зустрічі обговорювали питання щодо визнання вантажів гуманітарною допомогою та організації отримання допомоги найбільш незахищеними верствами населення.

Євген Котик поінформував про те, що Єдиний реєстр отримувачів гуманітарної допомоги переведено в електронну форму. Розроблений інтерфейс дозволить спростити доступ користувачів до реєстру та прискорити потрапляння гуманітарної допомоги до людей.

Архієпископ Євстратій від імені Головуючого у ВРЦіРО висловив підтримку започаткованому діалогу між Мінсоцполітики та Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій. Він нагадав, що питання гуманітарної допомоги є одним із найбільш актуальних у порядку денному державно-церковних відносин, адже релігійні організації різних конфесій постійно опікуються десятками тисяч нужденних, серед яких чимало постраждалих від російської агресії.

Юридичний радник Головного рабина м. Києва та України Геннадій Білорицький додав, що саме шляхом діалогу можна ефективно розв’язати низку поточних проблем, які є наразі у отримувачів гуманітарної допомоги.

irs.in.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати