Влада Китаю зруйнувала мегацеркву

31.10.2019
0
367

За даними правозахисної організації ChinaAid, 18 жовтня 2019 року комуністична влада зруйнувала церковну будівлю на 3 000 місць. Приміщення було розташоване в провінції Аньхой, яка знаходиться в східній частині країни і налічує близько 60 мільйонів жителів.

Поки працював великий екскаватор, члени церкви та інші громадяни спостерігали за тим, що відбувається, повідомляє Christian Headlines.

Громада була частиною офіційно визнаної мережі церков Китаю. Чиновники не мали належних юридичних документів, щоб розпорядитися про знищення, повідомили в організації, яка контролює релігійні переслідування в країні.

«Це ще один приклад, який демонструє посилення релігійного переслідування з боку комуністичного режиму Китаю, — сказав Боб Фу, президент ChinaAid. — Повне ігнорування захисту релігійної свободи, закріпленої у Конституції комуністичної партії, свідчить, що китайський президент Сі сповнений рішучості продовжувати свою війну проти мирних християн. Ця кампанія, безумовно, провалиться».

Чиновники також затримали пасторів церкви, Ген Іміна і Сунь Юн’яо, за підозрою у «зборах натовпу, що порушують громадський порядок».

Китай офіційно визнає два християнських органи: патріотичний рух «Three-Self Patriotic Movement» і Китайсько-патріотичну католицьку асоціацію. У минулому чиновники редагували проповіді, змушували прибирати хрести з церков і забороняли недільні школи. Закон також забороняє навернення неповнолітніх в християнство.

Відсутність релігійної свободи є однією з причин, чому мільйони християн пішли в підпілля, щоб збиратися в незаконних домашніх церквах.

invictory.org

 



Додати коментар

Пожертвувати