Влада Алжиру закрила дві протестантські церкви

21.10.2019
0
367

15 жовтня 2019 уряд Алжиру закрив одразу дві найбільші протестантські церкви країни.

Громаду в Макуді відвідувало 500 християн, а церкву в Тізі-Узу — близько 1000. Віруючі отримали офіційне розпорядження за день до закриття, повідомляє International Christian Concern.

Обидві церкви входили до складу Протестантської церкви Алжиру (EPA) — організації, що об'єднує 45 протестантських церков країни. За останні шість тижнів влада закрила сім із 60 церков, пов'язаних з EPA.

Відповідно до закону 2006 року, християнам потрібний офіційний дозвіл на проведення богослужінь і відкриття церков. Із дня затвердження закону жодна християнська церква не отримала необхідної ліцензії від уряду.

Керівник інформаційного відділу правозахисної організації International Christian Concern (ICC) Матіас Перттула назвав подібні закриття необґрунтованими. «Уряд явно переслідує і гнобить алжирських християн», — каже він.

Алжир займає 22 місце в списку країн, які переслідують християн (World Watch List). За оцінками правозахисної організації Open Doors, в країні з населенням понад 42 млн. — близько 125 тисяч християн.

invictory.org

 



Додати коментар

Пожертвувати