В Індії зруйнували церкву

30.03.2020
0
291

9 березня 2020 року влада наказала зруйнувати будівлю церкви в місті Челур, штат Карнатака. Пастор і ще десять прихожан були заарештовані.

За словами представника організації «Голос мучеників - Корея» Хен Сук Фолі церковним лідерам були пред’явлені звинувачення у невідповідності документів на будівництво, незважаючи на те, що за заявою пастора, всі необхідні дозволи на будівництво є.

«Китай — не єдина країна, де влада зносить будівлі церков, — каже Фолі. — Індія викликає велику стурбованість у зв’язку з гоніннями на християн, які посилилися останнім часом».

У своїй доповіді за 2019 рік Комісія Сполучених Штатів з міжнародної релігійної свободи (USCIRF) зробила таку заяву щодо ситуації в Індії: «За останнє десятиліття умови для релігійних меншин в Індії погіршилися. Комплексна кампанія індуїстських націоналістичних груп — таких як Раштрія сваямсевак Сангх (RSS), Санг Парівар і Вішва Хинду Парішад (VHP) — для відчуження неіндусів або індусів нижчої касти сприяла зростанню релігійного насильства і гонінь. Об’єкти цієї кампанії — мусульмани, християни, сикхи, буддисти, джайни та індуси з нижчих каст — стикаються з актами насильства або залякування, посиленням почуття безправ’я і обмеженням доступу до освіти, житла і роботи».

invictory.org



Додати коментар

Пожертвувати