В українських школах стартує курс «Основи сім’ї»

19.08.2019
0
299

Курс для школярів, заснований на християнських принципах, з першого вересня з’явиться в школах України. Автор проекту — фахівець з питань сім’ї та сімейних відносин, доктор філософії Адріан Буковинський.

«Наша мета зменшити кількість розлучень в Україні та підвищити якість батьківства. Курс «Основи сім’ї» повинен готувати учнів до життя в суспільстві. Програма спрямована на соціалізацію, придбання морально-етичних і моральних якостей», — зазначив Адріан Буковинський.

14-15 серпня 2019 року в Черкасах близько 70 вчителів пройшли навчання з предмету «Основи сім’ї» для 10-11 класів. Це вже восьма область, де провели таке навчання. Навчання проходило в рамках курсів з предметів духовно морального спрямування, зокрема основ християнської етики. На завершення учасники отримали сертифікати. У відгуках все педагоги, які проходили навчання, відзначили, що планують запускати курс у своїй школі.

«Сім’я — це те, що важливо для всіх, головний інститут з усіх існуючих. І якщо у нас буде поняття як повинен бути укладений шлюб, як повинна розвиватися сім’я, які відносини повинні бути з дітьми — суспільство буде міцним і сильним», - каже голова ГО «Рух Реформації» Валерій Бєляєв.

Мета програми полягає в цілеспрямованій підготовці молодого покоління до сімейного життя, формування життєвої, соціальної, громадянської компетентності з питань шлюбу, сім'ї та свідомого батьківства.

r500.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати