В Малі ісламісти убили християнську місіонерку

16.10.2020
0
255

9 жовтня 2020 року стало відомо про смерть швейцарської місіонерки Беатріс Штеклі, яку чотири роки тому викрали ісламісти, повідомляє Blagovest. Про її загибель повідомив Федеральний департамент закордонних справ альпійської конфедерації. У смерті жінки, яка сталася близько місяця тому, звинувачують терористичну організацію «Джамаат Нусра аль-іслам валь-муслим», пов'язану з Аль-Каїдою, повідомляє Catch. Про вбивство Беатріс Штеклі розповіла француженка Софі Петронен, яка разом з нею перебувала в полоні у джихадистів, але недавно була звільнена разом з двома італійцями: священиком П'єром Луїджі Маккалі й Ніколою Кьяккіно та малійським політиком Сумаїлою Сіссе. Петронен розповіла незалежному журналісту Антоні Фушару, що в один з днів бойовики відвели Штеклі убік, після чого пролунав звук пострілу.

Беатріс Штеклі була членом Базельської місії — протестантської спільноти, яка з початку XIX століття займалася євангелізацією в різних країнах світу. Жінка оселилася в місті Тімбукту на півночі Малі. У 2012 році вона була викрадена вперше: ісламісти відпустили її через дев’ять днів, пише Liberation.

Незважаючи на те, що влада Швейцарії офіційно заборонила їй повертатися в Малі, на наступний рік жінка знову приїхала в Тімбукту. Беатріс відкрито проповідувала Євангелію серед місцевих жителів, що викликало різке неприйняття з боку ісламістів. На початку січня 2016 року Штеклі була викрадена вдруге — три тижні потому відповідальність за викрадення взяла на себе «Аль-Каїда в ісламському Магрибі». З тих пір терористи зняли її в декількох відеороликах, які вони поширювали з пропагандистськими цілями. На одному з роликів бойовик розповів по-англійськи, що жінка була викрадена за те, що проповідувала християнство. За свідченням члена міської ради Томбукту Білала Махамане Траоре, Штёклі була викрадена зі свого будинку серед ночі. Жінка голосно кричала, але ніхто з сусідів не викликав поліцію.

У Берні факт смерті Беатріс Штеклі визнаний умовно. При цьому швейцарська влада зобов'язалася зробити все можливе для встановлення точних обставин її загибелі, пошуків і повернення тіла жінки на батьківщину.

У даний час заручниками терористів в регіоні Сахеля залишаються п'ять іноземців: 82-річний австралійський хірург Артур Кеннет Елліот, американський гуманітарний працівник Джеффрі Вудкі, колумбійська черниця Глорія Сесілія Нарваес Арготі, німець Йорг Ланге і румун Юліан Гергут.

invictory.org

 



Додати коментар

Пожертвувати