Ураган в Африці забрав життя 500 осіб

26.03.2019
0
492

Церкви південно-східної Африки закликали християн підтримати постраждалих від тропічного урагану Ідай, який пройшов берегом Мозамбіку в березні 2019 року, і попросили молитися за регіон.

Циклон, що прийшов з Індійського океану, називають найбільшою природною катастрофою, що впала на берег Мозамбіку. В результаті повеней у трьох країнах південної Африки — Зімбабве, Мозамбіку і Малаві загинуло понад 500 осіб, 217 пропали безвісти. За даними Червоного Хреста, щонайменше 400000 чоловік залишилися без даху над головою, повідомляє прес-центр Всесвітньої ради церков (WCC).

«Ми закликаємо приєднатися до молитви за всіх людей, які змушені були рятуватися, позбулися будинків, пропали безвісти, — заявив Алекс Бенсон Маулана, генеральний секретар пресвітеріанського Блантайр Синоду з Малаві. — Постраждалі мають потребу в їжі, одязі, житлі тощо. Давайте підтримаємо наших братів і сестер, які зараз борються за життя». Місіонер і генеральний директор Iris Global Хайді Бейкер попросила віруючих в усьому світі молитися за постраждалих від урагану Ідай. Високий рівень бідності в регіоні і відсутність державних програм допомоги населенню ще більше обтяжує наслідки катастрофи. Про це повідомила доктор Ізабель Фірі, заступник генерального секретаря Всесвітньої ради церков (WCC).

Фонд Варнава, який займається підтримкою переслідуваних християн у всьому світі, запустив проект допомоги людям, постраждалим від урагану Ідай. «У Зімбабве затопило і змило посіви. Ця країна і так страждає від продовольчої кризи, там очікували зібрати убогий урожай у квітні-травні цього року. Тепер у багатьох місцях не буде врожаю взагалі. Християни просять у Фонду Варнава допомоги на медикаменти, похоронні мішки і їжу (маїс, боби і рослинне масло), — зазначили у Фонді Варнава. — Зараз ми працюємо з нашими християнськими партнерами по всій південно-східній Африці, щоб допомогти християнам, які постраждали від циклону Ідай».

invictory.org

 



Додати коментар

Пожертвувати