УМР мотивує християн балотуватися до місцевих органів влади

13.07.2020
0
389

30 червня 2020 року відбулося засідання активу Української Міжцерковної Ради, яка об'єднує лідерів християнських конфесій протестантського напрямку. Учасниками засідання стали головуючий УМР єпископ Духовного управління християнських церков «Царство Боже» в Україні Олександр Рудинець, заступник головуючого старший єпископ Української християнської церкви «Нове покоління» Андрій Тищенко, єпископ об’єднання «Українська місіонерська церква» Валерій Решетинський, старший рабин Київської єврейської месіанської общини Борис Грисенко, старший пастор християнських церков «Перемога» Генрі Мадава та старший єпископ Об’єднання незалежних харизматичних християнських церков України Анатолій Гаврилюк. П’ятеро учасників долучились до зустрічі наживо і один — через онлайн-зв’язок.

Почалася бесіда із загальної оцінки ситуації, яка склалася в церквах в умовах карантину через поширення COVID-19.

Наступне питання було пов’язане з наближенням осінніх виборів до органів місцевого самоврядування. Учасники засідання домовилися мотивувати християн балотуватися на виборах до місцевих рад.

Ще одне питання було мотивоване тим, що почастішали майнові і господарські конфлікти за участі церков. Було прийнято рішення сигналізувати державним органам, щоб вони переглянули підходи контролюючих установ до роботи церков, адже вони не є державними установами та не отримують бюджетного забезпечення.

Завершилася зустріч обговоренням питання щодо посилення співпраці між діючими міжрелігійними організаціями.

religion.in.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати