УЦХВЄ просить владу Нігерії забезпечити захист християн

28.12.2020
0
238

Міжнародне товариство цивільних свобод і законності в Нігерії опублікувало доповідь, згідно якої з 2009 року радикальні ісламісти вбили 34400 християн, в 2019 році — 2200, і в 2020 — 2200. На думку уряду Нігерії християни загинули в результаті «нещасних випадків» або «сутичок між племенами», повідомляє christianpost.com.

З цього приводу українська церква ХВЄ спрямувала звернення до президента Бухарі. «Ми вимагаємо від влади Федеративної Республіки Нігерії вжити всіх необхідних заходів для забезпечення релігійної свободи в країні», — ідеться у листі щодо загрози геноциду християн в Нігерії, підписаного старшим єпископом УЦХВЄ Михайлом Паночком.

«Крім візиту до посольства Нігерії 16 грудня, ми також звернулися до українського МЗС з відповідним листом. Знаю, що й інші церкви та релігійні організації звернулися до нігерійської влади з вимогою гарантувати повагу до прав людини. Зокрема, Рада Євангельських Протестантських Церков надіслала лист президенту Мухаммаду Бухарі, у якому нагадала про міжнародні зобов’язання влади дотримуватися верховенства закону. А також висловила прохання докласти більше зусиль задля мирного співіснування різних релігій у країні», — коментує директор Департаменту зовнішніх та міжнародних зв’язків УЦХВЄ Юрій Кулакевич.

За матеріалами chve.org.uainvictory.org



Додати коментар

Пожертвувати