У Варшаві відбулося масштабне молитовне зібрання

30.11.2022
0
300

Майже дві тисячі учасників зібрало масштабне молитовне служіння, що відбулося 29 жовтня на Замковій площі у Варшаві. Переважна більшість присутніх — переселенці з України та мешканці польської столиці.

На допомогу організатору цього велелюдного зібрання Варшавській церкві «Слово віри» (старший пастор Олександр Дем’яненко) з України приїхала молодь луцької церкви «Спасіння» — майже 80 осіб. Загалом захід обслуговувало близько 200 волонтерів. Під час зібрання зі сцени лунали привітання та слово до молитви як польською, так і українською мовами.

«Дякую всім, хто сьогодні прийшов у центр міста, щоб зробити дві важливі речі: подякувати народу Польщі, який відкрив своє серце, щоб прийняти мільйони українців у свої оселі, а також помолитися за народ Польщі та перемогу України у цій війні», — сказав старший єпископ УЦХВЄ Михайло Паночко. Від імені українського народу він щиро подякував президенту Польщі Анджею Дуді, прем’єр-міністру Матеушу Моравецькому та маршалку Сейму Ельжбеті Вітек. Також закликав підняти голос у молитві за президента України Володимира Зеленського, прем’єра Дениса Шмигаля та голову Верховної Ради Руслана Стефанчука.

У молитві за волонтерів, які в умовах війни нерідко проявляють дива героїзму, присутніх повів єпископ з Рівненщини Володимир Бричка. Проповіді виголошували також пастори Микола Климчук, Міхал Січек та Олександр Дем’яненко.

Радник посла України в Польщі Віталій Білий передав вітання від імені Посла Василя Зварича та подякував усім, хто прийшов молитися за Україну та Польщу. Молитовну атмосферу підтримали своїм співом гурт луцької церкви «Спасіння», співоча родина Денисюків та гурт «Левит».

Насамкінець кожного з учасників свята пригостили смачним пловом. Також на локації працювали численні дитячі розваги: діти брали участь у конкурсах, отримували призи й подарунки. А їхні батьки разом із усіма дякували Господу, Який береже й благословляє навіть у важкі дні війни.

chve.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати