У Набережних Челнах пастора оштрафували
за проведення водного хрещення

26.11.2018
0
393

23 листопада 2018 року суд в Набережних Челнах (Республіка Татарстан) оштрафував пастора Церкви євангельських християн-баптистів «Відродження» Леоніда Поворова на 20 тисяч рублів за ч.2 ст.20.2 КоАП РФ «Порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування — організація або проведення публічного заходу без подачі в установленому порядку повідомлення про проведення публічного заходу».

Напередодні, 22 листопада, пастора Поворова затримали і взяли під варту з тим, щоб 23 листопада в наручниках привести в зал судового засідання. В рамках адміністративної справи пастора в наручниках привели в зал судового засідання, хоча він не збирався ухилятися від участі в даному процесі.

Адвокати мають намір оскаржити не тільки рішення суду про штраф і саме по собі порушення адміністративної справи, а й факт незаконного затримання пастора по такого роду категорії справ.

Фактично справу в Набережних Челнах щодо пастора Леоніда Поворова було порушено за те, що він проводив обряд хрещення в річці Кама з віруючими — членами Церкви — без будь-якого повідомлення. Хрещення було організовано силами баптистської громади ще 29 липня 2018 року. На ньому були присутні, за відомостями членів церкви, тільки віруючі, близько 100 чоловік.

На думку старшого оперуповноваженого ВКР Управління МВС Росії по м. Набережні Челни А. Р. Галімова, публічний захід був також місіонерською діяльністю і обряд хрещення мав на меті привернення уваги та поширення інформації про своє віровчення. Галімов посилається на ч.5 ст.16 Федерального Закону про свободу совісті з якого випливає, що релігійні обряди в громадських місцях, що вимагають забезпечення порядку, здійснюються в порядку, встановленому для проведення мітингів, походів і демонстрацій.

На думку пастора Леоніда Поворова, який не погодився з пред'явленим йому обвинуваченням, це фактично був сімейний виїзд, де не було чужих людей. Крім того, ніякого поширення релігійних матеріалів не було.

Як зазначає адвокат Анатолій Пчелинцев, дії правоохоронних органів засновані на упередженому ставленні до церкви, на незнанні законодавства і визначення «публічний захід», яке дано в ч.1 с.2 Федерального закону №54-ФЗ, визначення того, чим є організація публічного заходу за ст.4 №54-ФЗ. Ні наочної агітації, ні залучення широкого кола учасників під час хрещення не передбачалася, а значить, воно не може вважатися публічним заходом. Ніякої місіонерської діяльності під час хрещення і не могло здійснюватися, оскільки все відбувалося в безлюдному місці на березі річки Кама.

sclj.ru



Додати коментар

Пожертвувати