Шостка: дім молитви за 44 дні

16.12.2020
0
236

6 грудня 2020 року відбулося посвячення новозбудованого дому молитви церкви «Віфанія» у м. Шостка на Сумщині. На свято приїхало багато гостей з Києва, Волині та Сумської області. Серед них — перший заступник старшого єпископа УЦХВЄ Анатолій Козачок, директор місії «Голос надії» Микола Синюк, старший пресвітер Волинського об’єднання церков ХВЄ Михайло Близнюк, старший пресвітер Сумського об’єднання церков ХВЄ Віктор Клець.

Цікавим є факт, що приміщення було зведено усього за 44 дні. Новий дім молитви невеликий, на 90 сидячих місць, утім цілком відповідає запитам молодої громади.

Анатолій Козачок під час відкриття подарував молодій громаді Біблію великого формату і залишив практичні поради щодо духовного життя та праці. Вітали присутніх також гості з Волині та Сумщини.

«Вважаю, що ця подія буде знаковою для майбутніх поколінь, які будуть молитися у цьому домі. — сказав Михайло Близнюк. — Мені приємно бути учасником відкриття молитовного будинку, який наші волинські брати з Божою допомогою змогли так швидко та якісно побудувати. Я вражений цією працею, але ще більше був вражений ентузіазмом та посвятою будівельників. Щиро дякую усім братам і сестрам, які брали участь у цьому будівництві, і, звичайно ж, спонсорам, які вклали у цей Господній проект не лише кошти, але й, як кажуть, себе, свою душу».

«Наступний молитовний будинок на Сумщині плануємо відкрити в пасхальні дні в нашому обласному центрі», — поділився планами Віктор Клець.

До речі, майже усі церкви Сумщини засновані місіонерами з Волині. Перші місіонерські групи «Голосу надії» на чолі з Віктором Клецем, який зараз очолює обласне об’єднання, приїхали сюди у 1992 році. Тоді в області було всього три церкви ХВЄ. Нині їх, разом з групами, налічується 36. Церква у Шостці також була заснована випускниками місіонерської школи «Голосу надії» у 1999 році.

Розповідає Сергій Бас, пастор церкви с. Котів Ківерцівського р-ну Волинської області: «На прохання Віктора Клеця ми з братами з церков Котова, Башликів, Ромашківки, Цумані 25 серпня розпочали будівництво модульного будинку в місці Шостка. Через 44 дні він був збудований. Працювали 27 братів і 5 сестер. Цього року з командою братів нам вдалося побудувати таких три доми молитви — два на Полтавщині, в с. Жуки та смт Опішня, і цей — на Сумщині. На Полтавщині відкриття планують весною 2021 року у зв’язку з тим, що були проблеми з підключенням електроенергії. Проект модульних будинків досить зручний для невеликих церков. Заливається бетонна плита, на якій зводяться стіни з дерев’яного каркасу. Потім між ці дерев’яні бруси закладається скловата, зсередини зашивається гіпсокартоном. Такий будинок можна збудувати будь-яких розмірів та форми. Особливість споруди в тому, що не потрібно копати фундамент, вона швидко будується і опалюється кондиціонером».

Юрій Вавринюк, vhve.com.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати