Щоб зростали в благодаті й пізнанні Господа
Звітна конференція Волинського об’єднання ЦХВЄ

15.01.2019
0
606

29 грудня 2018 року в Луцьку, в домі молитви Церкви Христа-Спасителя відбулася 30 звітна конференція, яка зібрала більше двохсот пресвітерів та дияконів, що виконують служіння в євангельських громадах нашої області. Девізом цього заходу стали слова з Другого послання апостола Петра: «…щоб зростали в благодаті й пізнанні Господа нашого й Спасителя Ісуса Христа».

Розпочав зібрання голова ВО ЦХВЄ Михайло Близнюк. Він привітав присутніх та представив гостей. На Волинь завітали голова УЦХВЄ Михайло Паночко, його заступник Анатолій Козачок та старші пресвітери з сусідніх областей: Володимир Якимів з Львівщини та Олександр Коток із Рівненщини.
Після обрання головуючого конференції, яким став старший єпископ Михайло Паночко, слухали звіт про роботу служителів Волинського об’єднання (доповідав єпископ Михайло Близнюк), а також звіт ревізійної комісії (доповідав Петро Янюк).

Оскільки помер Микола Лотоцький, пресвітер церкви смт Мар’янівка Горохівського району, заступник голови об’єднання в Горохівському регіоні та скарбник, то заступником у згаданому регіоні було обрано пресвітера м. Горохів Миколу Вакулича, а скарбником – Петра Рибака, заступника в Луцькому регіоні, пастора Церкви Святої Трійці м. Луцьк.

Роботу з підлітками у Волинському об’єднанні ЦХВЄ очолюватиме Руслан Шклярук, а за організацію дитячих таборів відповідатиме Вадим Хлистік.

Керівництво подякувало братам, що служили в євангельських церквах, але через поважний вік відійшли від активної праці, а саме Дмитру Денисюку (с. Борисковичі Горохівського р-ну), Сергію Киричику (с. Замостя Маневицького р-ну),  Сергію Олешу (с. Підцаревичі Маневицького р-ну), Олександру Калисю (смт Турійськ), Івану Бурдаку (с. Хоцунь Любешівського р-ну).

Відбулася молитва за новопризначених служителів.

Цього року було зареєстровано три євангельські церкви в таких селах: Раків Ліс (Камінь-Каширський р-н),  Градиськ та Старий Чорторийськ (Маневицький р-н).

Михайло Близнюк подякував  Скандинавській дитячій місії та місії «Голос надії» за співпрацю у сфері благодійності та євангелізації.

Присутні мали змогу послухати два семінари, які виклали Михайло Паночко («Духовне зростання служителя церкви») та Анатолій Козачок («Керівництво помісною церквою»).

Наставлення для служителів старший єпископ Михайло Паночко побудував на словах з Дій апостолів: «Вони перебували в науці апостольській, та в спільноті братерській, і в ламанні хліба, та в молитвах. І був острах у кожній душі, бо багато чинили апостоли чуд та знамен… І кожного дня перебували вони однодушно у храмі, і, ломлячи хліб по домах, поживу приймали із радістю та в сердечній простоті, вихваляючи Бога та маючи ласку в усього народу. І щоденно до Церкви Господь додавав тих, що спасалися» (Дії 2:41-47). Закликаючи пресвітерів церков навчити віруючих жити по духу, Михайло Паночко наголосив, що для цього потрібно навчитися уважно читати Новий Заповіт. А ще служитель має працювати над собою, бути тихим, несварливим, здібним навчати. Коли він за кафедрою один, а вдома інший — це фальшування. У Біблії є поради щодо поведінки вдома, у церкві, у бізнесі, на роботі. Якщо їх виконувати, тоді можна стати взірцем у сімейному житті, у служінні й у ревності.

Анатолій Козачок радив у кожній місцевій церкві, не залежно від її чисельності, вибудувати структуру дій. За його словами, вона потрібна для забезпечення життя та розвитку церкви, для захисту та управління церквою, для впливу на суспільство, для особистого духовного зростання кожного її члена, для взаємин та реалізації можливостей церкви. Щоб вибудувати правильне функціонування євангельської громади, найперше, що потрібно — це усвідомлення значення церкви та її можливостей; друге — розвивати таланти в інших; третє — особиста відповідальність кожного члена, не тільки служителя, перед Богом і людьми за свої вчинки й слова.

 

СТАТИСТИКА-2018

Прибуло нових членів церкви – 1035
З них:
- прийняли водне хрещення – 758
- перейшли з інших громад – 249
- прийняті з відлучення – 28

Вибуло  членів церкви – 1005
З них:
- відійшли у вічність – 292
- перейшли в інші громади – 380
- емігрували за кордон – 217
- вилучені – 116

Зареєстрованих церков – 208, у них членів – 18 900
Незареєстрованих церков – 5, у них членів – 1100

Церкви:
- які мають власні доми молитви – 178
- які будують доми молитви – 21
- які не мають власних домів молитви – 17

Кількість молоді в церквах – 5050
Керівників молоді – 150

Кількість місіонерів, направлених церквами – 103
З них:
- в Україні працюють – 93
- в Непалі працюють – 10

Соціальне служіння:
- притулків для дітей-сиріт – 2,  у них виховується – 35 дітей
- притулків для людей похилого віку – 3,  у них перебуває – 63 особи
- реабілітаційних центрів для дорослих – 17, у них перебуває – 140 чоловік

Дитяче служіння:
- недільні школи при церкві – 140
- недільні школи поза церквою – 14
- діти, що відвідують заняття – 8200

 

Інна Мельник



Додати коментар

Пожертвувати