Розширене засідання Комітету УЦХВЄ

24.07.2020
0
325

14-16 липня 2020 року в Яремчі пройшло розширене засідання Комітету братерства. У ньому взяли участь усі єпископи, обласні пресвітери, керівники департаментів.

«Як віруючі люди, ми маємо думати глибше, серйозніше, так, як думав Авраам, чекаючи «міста, що має підвалини, що Бог — його Будівничий та Творець»… Так, як думав Мойсей, що бажав «краще страждати з народом Божим, аніж мати дочасну гріховну потіху». Ми маємо бути людьми віри, як і ці мужі, і думати про те, що вгорі» — зауважив на першому робочому засіданні старший єпископ УЦХВЄ Михайло Паночко.

Після молитви він вручив визнані МОН дипломи магістра богослов’я старшим служителям обласних об’єднань Львівщини і Закарпаття Володимиру Якимову та Віктору Хрипті.

Далі були звіти старшого єпископа, першого його заступника Анатолія Козачка, скарбника Петра Карпова, голови ревізійної комісії Віталія Зозулі та керівників усіх департаментів.

На наступний день присутні вислухали семінар Михайла Мокієнка «Виклики П’ятидесятниці для Церкви ХХІ століття». Історик говорив про виклик однодушності, виклик рівності, виклик публічності, виклик актуальності.

Михайло Паночко озвучив приховані процеси в українському суспільстві, коли, скориставшись обмеженнями карантину, певні сили намагаються узаконити гріховні явища. Він наголосив, що церква зобов’язана впливати на процеси, які відбуваються в державі.

Юрист Олександр Йовжій запропонував при кожному департаменті утворити громадську організацію, керівник якої входив би до консультативних та дорадчих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування для популяризації та відстоювання біблійних цінностей.

Директор департаменту зовнішніх та міжнародних зв’язків Юрій Кулакевич порушив питання про кризову комунікацію та інформаційну гігієну. Він навів приклади необдуманої поведінки християн в соціальних мережах і дав поради, як реагувати на фейкові повідомлення.

Також служителі обговорили розробку посібника з душпастирства, якого планують надруквати у вересні, та спільної концепції десятини.

На заключному робочому засіданні були представлені молитовний проєкт УЦХВЄ (М. Паночко, А. Козачок) та охоронна система для церков (В. Вознюк). Вирішено з 26 липня до 2 серпня провести Молитовний тиждень за Україну.

Людмила Бендус, chve.org.ua



Додати коментар

Пожертвувати