Рада Церков зустрілася з Віце-президентом Єврокомісії

05.11.2021
0
333

Глави і представники членів Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій 29 жовтня 2021 року зустрілися з Віце-президентом Європейської комісії з популяризації європейського способу життя Маргарітісом Схінасом, який відповідає за діалог з релігійними спільнотами та захист свободи віросповідання і переконань.

Учасники зустрічі, що відбулася в залі засідань Вченої ради Київської православної богословської академії, торкнулися питань допомоги тим, хто страждає від беззаконня, зокрема на окупованих територіях України — на Донбасі та в Криму.

«Без сумніву, ми в Україні користуємося найбільшою мірою релігійної свободи та дякуємо Богові за це. Але поруч є Білорусь, де християн затримують та засуджують до різних термінів ув’язнення лише за те, що вони опинилися в неправильному місці в неправильний час. Ми також спостерігаємо за намаганнями засудити у Фінляндії депутатку парламенту Пейві Рясінен за відстоювання біблійних засад шлюбу та сім’ї. Ми вважаємо, що так звані «антидискримінаційні» закони не повинні бути засобом підриву демократії» — сказав під час зустрічі директор Департаменту зовнішніх та міжнародних зав’язків УЦХВЄ Юрій Кулакевич.

Українські релігійні діячі також засвідчили підтримку долучення України до європейської спільноти, зазначивши при цьому важливість збереження духовного коріння Європи. Учасники висловили спільне бажання продовжити співпрацю між інституціями Європейського Союзу та Всеукраїнською Радою Церков, як інституцією українського громадянського суспільства.

vrciro.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати