РЄПЦУ закликала уряд скасувати дискримінаційні обмеження карантину вихідного дня

22.11.2020
0
254

17 листопада 2020 року відбулася зустріч керівників протестантських церков на запрошення міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка.

Учасники зустрічі (частина скористалися платформою Zoom) обговорили з міністром та головою Державної служби з етнополітики та свободи совісті Оленою Богдан ряд найактуальніших тем життя суспільства та релігійної спільноти зокрема.

Одними з головних були пропозиції церков щодо впорядкування карантину вихідного дня. Міністру передано лист від РЄПЦУ з проханням забезпечити можливість безперервного функціонування культових споруд та приміщень за умови їх наповненості не більше ніж 50% від передбачених стаціонарних місць для сидіння.

«Виконуючи вимоги санітарного режиму та поділивши громади на потоки, ми можемо подавати якісну підтримку вірянам», — наголосив старший єпископ УЦХВЄ Михайло Паночко.

Інша пропозиція полягала в тому, щоб релігійні заходи у приміщеннях без стаціонарних сидінь та на відкритому повітрі обмежувати не конкретною кількістю осіб, а вимогою дотримання безпечної фізичної дистанції щонайменше у 1,5 метри між присутніми.

Глави церков висловили переконання, що ефективна душпастирська опіка громадян є надзвичайно важливою з огляду на складні життєві обставини, у яких опинилися багато наших співвітчизників у зв’язку з пандемією COVID-19.

Учасники зустрічі обговорили також труднощі при реєстрації релігійних громад та системне блокування розмитнення гуманітарних вантажів. «Неповага до соціальної діяльності церкви кидає тінь на владу, люди обурюються, що з боку чиновників відсутнє розуміння позиції та можливостей церкви», — підкреслив Михайло Паночко. Він також висловив позицію церков щодо загроз гендерної ідеології.

Крім того, представники РЄПЦУ в розмові з міністром підняли питання зміни тарифів на газ для релігійних організацій та намітили формати можливої взаємодії для вирішення означених та інших проблемних питань.

chve.org.ua

 

 

 



Додати коментар

Пожертвувати