Назвали 10 країн з найвищим рівнем
порушення прав людини в 2020 році

18.01.2021
0
283

Правозахисна організація U. N. Watch опублікувала доповідь про країни, уряди яких в 2020 році найбільше піддавали своїх громадян тортурам, ув’язнення, голоду, переслідували людей через релігійні чи політичні переконання. Очолив список Китай, за ним слідує Іран, Камерун, Венесуела, Саудівська Аравія, Зімбабве, Куба, Туреччина, Північна Корея і Росія, повідомляє The Christian Post.

Представники U. N. Watch пояснили причини, через які перераховані країни увійшли в список.

— Китай загнав 1 мільйон уйгурів в табори, ув’язнив правозахисників, змусив мовчати сміливих чоловіків і жінок, які говорили про коронавірус — таких як доктор Лі Веньлян і журналіст Чжан Чжань, задушив свободу в Гонконзі.

— Іран стратив критиків режиму, фінансував масові вбивства в Сирії, тероризм, збив пасажирський літак і вбив мирних демонстрантів.

— Камерун катував до смерті журналіста Самуеля Абуве, вбивав школярів і погрожував політичним опонентам.

— Венесуела вбивала критиків уряду, проводила фальшиві вибори, ігнорувала гуманітарну кризу, від якої постраждали мільйони.

— Саудівська Аравія бомбила тисячі єменців, садила в тюрми правозахисників і змушувала мовчати критиків.

— Зімбабве заарештувала журналіста Хоупвелла Чін’оно, катувала протестувальників і била людей, які критикували дії влади під час пандемії.

— Куба придушувала протести мирних жителів, заохочувала торгівлю наркотиками, блокувала поставки продовольства і медичної допомоги.

— Туреччині засудили до тюремного ув’язнення правозахисника Османа Кавалу, перекрила водопостачання для 460000 курдів.

— Північна Корея утримувала 100000 чоловік в таборах, де їх змушували працювати, терпіти голод, побої, страти.

— Росія отруїла опозиціонера Олексія Навального, 362 політичних діячі були ув’язнені, 300 Свідків Єгови стали жертвами переслідувань з боку влади.

Правозахисна організація зазначає, що ідеологічні мотиви порушень прав людини в цих країнах різні: Північна Корея, Венесуела, Куба і Китай — комуністичні або соціалістичні держави; Зімбабве, Росія, Туреччина і Камерун управляються автократичними лідерами, які утримують владу за допомогою насильства; Саудівська Аравія та Іран — керуються ісламськими традиціями.

Незважаючи на порушення, Росія, Куба, Венесуела, Камерун і Китай входять до Ради ООН з прав людини, підкреслили в доповіді правозахисники, вимагаючи Оргнізацію об’єднаних націй відреагувати на порушення прав і свобод у цих країнах.

invictory.org

 



Додати коментар

Пожертвувати