Нарада Департаменту місій

08.09.2022
0
463

30-31 серпня 2022 року в офісі місії «Добрий самарянин» у Рівному відбулася нарада керівників обласних місіонерських відділів. Під час війни місіонери продовжують активно служити. Відзначають в людях особливу спрагу надії, яку дарує Боже Слово.

Присутніх привітав заступник старшого пресвітера Рівненського обласного об’єднання УЦХВЄ Олександр Чернюшок.

Про свою роботу доповів керівник Департаменту місій Микола Синюк. За його словами, станом на цей час відділи місій сформовано у 12 областях України, при обласних об’єднаннях працює понад 680 місіонерів. Була представлена також діяльність місій «Голос надії» та «Добрий самарянин». 36 студентів розпочали навчання у місіонерській школі «Ковчег спасіння», що в Сокалі. Також триває набір у місіонерську школу «Голос надії», яка стартує 1 жовтня.

У всіх церквах створено точки видачі гуманітарної допомоги. Організовані регулярні молитви до яких приєднується все більше людей. Проводяться кризові консультації та душпастирські бесіди. Тисячі людей було евакуйовано. Переважна кількість місіонерів не залишили місць служіння, навіть деякі побували в окупації.

Після вечері пройшов круглий стіл на тему «Місіонерство в умовах війни». Учасниками дискусії були мер Рівного Олександр Третяк, єпископ Національного Слов’янського округу Асамблей Божих США Віктор Прохор, старший пресвітер Рівненського об’єднання церков ХВЄ Олександр Коток. Обговорювалися питання видачі гуманітарної допомоги, служіння військовим та інші актуальні теми.

На другий день Микола Синюк виклав семінар на тему «Особливості місіонерської рибалки» на основі Матвія 4:19 «Ідіть за Мною, і зроблю вас ловцями людей». «Любов до людей і бажання служити, а ще системність, відповідальність і креативність мають бути у нашому спорядженні, щоб доносити слово про Спасителя» — сказав служитель.

Під час заключної наради обговорювалося питання відкриття церков в територіальних громадах.

Вадим Корольчук, chve.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати