Національна онлайн-молитва за Україну

10.06.2020
0
413

6 червня 2020 року тисячі християн молилися за Україну в рамках проекту «Національний день молитви». Уже кілька років поспіль захід відбувався у столичному Палаці спорту, проте цього року через карантин його провели в онлайн-форматі. Хоча перед екраном важко повною мірою відчути те саме, що й у присутності тисяч людей, та особливе єднання християн є неодмінною умовою цієї події.

Глави й старші служителі церков різних деномінацій зібралися у церкві «Благодать», що на Київщині, та по черзі виголошували слово до молитви. Потреби, які вони озвучили: припинення військової агресії, захист від коронавірусу, впровадження в суспільство Біблійних цінностей, подолання корупції та багато інших.

Під час ефіру відбулися прямі включення з регіонів України, а також з Великої Британії, звідки до учасників молитви звернувся натхненник заходу Девід Хасавей.

«У час світової пандемії коронавіруса молитва християн стала ще важливішою, ніж будь-коли, — сказав євангеліст. — Час наповнювати церкви, свідчити про силу Біблії й силу молитви. Я вірю, що Бог використає те, що мало привести до катастрофи, і поверне на добро, несучи духовне пробудження. Я хочу, щоб ми подивилися повз хвороби, повз економічну кризу і побачили, що може зробити Бог!»

Заключну проповідь виголосив старший єпископ УЦХВЄ Михайло Паночко. Він звернувся до Першого послання апостола Петра 3:11-12: «…Бо очі Господні до праведних, а вуха Його до їхніх прохань, а Господнє лице проти тих, хто чинить лихе!»

«Кожна людина, і це природно, хоче, щоб була почута її молитва, — зауважив служитель. — Але Господь ставить умови, на яких вона буде почута. Бог реагує на молитву праведних! Тому давайте молитися, щоб в Україні помножилися праведні люди. У цьому — секрет успіху! Молімося, щоб у наших селах і містах у всіх сферах ставало більше праведників, і їхня молитва дасть результат!»

Також Михайло Паночко повідомив, що, можливо, традиційна міжконфесійна молитва в Палаці спорту цього року ще відбудеться наприкінці літа або восени, якщо будуть сприятливі умови.

chve.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати