На Волині стартувала акція «Підвези медика»

25.03.2020
0
326

24 березня 2020 року Волинське об’єднання церков ХВЄ започатковує нове, незвичне дотепер служіння: «Підвези медика».

Жорсткий карантин передбачає зупинення громадського транспорту з метою знизити розповсюдження вірусу. Пандемія застала всіх зненацька й далеко не всі структури готові до неї. Зокрема постало важливе питання: як же медичним працівникам добиратися на роботу? Традиційно, в Україні першими приходять на допомогу волонтери. У тому числі й церковні.

З ініціативи віруючих луцької церкви «Спасіння», перш за все пастора Миколи Климчука, організовується акція, яка передбачає регулярні перевезення особистим транспортом медиків на роботу та з роботи. Поки що церква працює з обласною клінічною лікарнею, але в планах — підключити й інші медичні заклади. Щоранку волонтери збирають із шести напрямків медичних працівників, підвозять їх до лікарні й відвозять тих, хто звільнився зі зміни. Увечері так само. Акція лише започаткувалася, до неї залучаються церкви, які розташовані на відповідних напрямках, тому ще є потреба в добровольцях, які могли б допомогти особистим транспортом.

Звертаємося до всіх небайдужих, хто має можливість допомогти лікарям у цей непростий час. Контактний телефон координатора акції Миколи Климчука: 050 678 8477.

vhve.com.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати