На Гаїті викрали 17 християнських місіонерів

25.10.2021
0
305

16 жовтня 2021 року неподалік Порт-о-Пренса (Гаїті) під час візиту до місцевого дитячого будинку було викрадено озброєною бандою 17 місіонерів з Північної Америки та членів їхніх сімей, включаючи дітей. Християнська організація Christian Aid Ministries, до якої належать викрадені, підтвердила, що у групі — 16 громадян США та один громадянин Канади, з них 5 чоловіків, 7 жінок та 5 дітей, повідомляє BBC News.

Влада Гаїті вважає, що за викраденням стоїть впливове кримінальне угруповання під назвою 400 Mawozo. Цю банду називають однією з найнебезпечніших у країні. У квітні цього року вона також викрала п’ятьох католицьких священиків та двох черниць. Бойовики зазвичай вимагають викупу.

«Моліться за тих, хто звертається до Господа і приймає рішення з цього приводу», — закликає Christian Aid Ministries. Офіційний представник Держдепартаменту США повідомив, що влада знає про викрадення, проте не дав інших подробиць.

За даними Washington Post, один із викрадених американців зміг відправити повідомлення через WhatsApp, де говорилося: «Будь ласка, моліться за нас. Нас тримають у заручниках, вони викрали водія».

На веб-сайті Christian Aid Ministries повідомляється, що організація займається допомогою малозабезпеченим по всьому світу. У тому числі вона закликає своїх прихильників жертвувати для Казахстану, Індії, Ємену та інших країн. У Гаїті місіонери допомагають організовувати шкільне навчання.

Озброєні банди протягом багатьох років контролюють найбідніші райони столиці Гаїті, їхній вплив розширюється. Понад 600 викрадень було зареєстровано за перші три квартали 2021 року. Рівень насильства в країні зріс після вбивства президента Жовенеля Моїза в липні та землетрусу в серпні, внаслідок якого загинуло понад 2 тисячі людей. Банди все частіше викрадають людей різних соціальних верств і національностей. Проте 400 Mawozo вивела цю діяльність на новий рівень, почавши захоплювати автобуси та групи людей. Глава гаїтянської організації Центр аналізу та досліджень прав людини Гедеон Жан вважає, що більшість викрадень у країні останнім часом вчиняє саме ця група. Зокрема викрадення місіонерів сталося після того, як вони виїхали з м. Круа-де-Буке, що контролюється цим угрупованням. Місцеві жителі закликають поліцію припинити свавілля бандитів.

invictory.org

 

 



Додати коментар

Пожертвувати