Місіонерська зустріч на Чернігівщині

17.02.2023
0
442

13 лютого 2023 року директор «Голосу надії» Микола Синюк зустрівся з чернігівськими місіонерами. Зустріч відбулася у Варві, де служить пастором Мирослав Капарчук.

Працівники ділилися тим, що відбувається на місіонерських точках, останніми подіями в житті та служінні, досвідом воєнного часу. Микола Синюк розповів про загальну ситуацію в місії.

«Обсяг служіння зараз збільшується— як у церкві, так і в області. Мене обрали на служіння заступника старшого пресвітера Чернігівщини, також доручено працю у відділах благовістя, місіонерства, підприємців та соціальному» — Мирослав Капарчук.

«Цьогоріч у нас двоє людей прийняли водне хрещення і ще одна покаялася. Зараз усе більше жителів відвідують богослужіння. Також їздили на Харківщину в Балаклію для того, щоб допомагати у відбудові пошкодженних будівель» — Степан Хомич.

«Продовжуємо працювати. Особливо гарно рухається служіння підліткам. На Різдво разом із ними ходили вітати людей, роздавали газети у Варві. 12 лютого відвідали молодіжну зустріч в Ніжині. Також розвиваємо власну сторінку в Instagram, щоб таким чином поширювати Євангелію. Плануємо розпочати співпрацю із Молодіжним простором. Виховуємо четверо дітей. Нещодавно моя дружина Оксана стала Жінкою року в нашому районі» — Ігор Фісенко.

«Ми саме поховали сина — і розпочалася війна. Ситуація була дуже складною, але Бог був з нами. Багато праці в церкві. Служимо в с. Озеряни, маємо дуже гарну співпрацю із соціальним відділом. По можливості надаємо допомогу переселенцям із Харківщини. Вдається благовістити через роботу. Люди розповідають про «святого Петра», який ремонтує пральні машини» — Петро Герман.

«Коли почалася війна, ми залишалися на місці, щоб служити, надіялися на Божий захист. До церкви зараз приходить більша половина невоцерковлених людей. Благовістимо через добрі справи. Пригадую, як відремонтував одній бабусі велосипед і вислухав історію її життя. Наступної неділі вона прийшла до церкви. У нас прийняли водне хрещення троє людей. Дуже допомагає дружина, в селі її називають «пасторша» — Вадим Волощук.

«У с. Калиновиця, де ми служимо, проживає близько 270 людей. Довгий час наша праця не давала результатів. Опускалися руки та хотіли вже переїжджати. Проте зараз маємо молодь, яка відвідує зібрання, допомагає та служить. Цього року почали приходити нові люди. Нещодавно нас благословили мікроавтобусом. Служіння проходить в нас на хаті, стає тісно. Молимося про більшу залу для зібрань. Дякуємо місії «Голос надії» за підтримку» — Сергій Онищенко.

«На початку війни я виїхав, щоб евакуювати дружину з малими дітьми. Постійно був на звʼязку із церквою. Після відходу російських військ повернувся до служіння, ми стали активно благовістити. Багато нових людей прийшли до церкви. Дякуємо за місіонерів, які направленні до нас для допомоги. Разом із ними плануємо працювати із соціально незахищеними категоріями населення» — Василь Максимлюк.

«Придбали в селі приміщення, в минулому — лазня. За 9 місяців переобладнали його для проведення богослужінь. Понад 15 бригад працювали над ремонтом. Паралельно вирішили всі документальні питання. До церкви активно приходили люди за гуманітарною допомогою. На даний час є гостра потреба у працівниках, оскільки люди, які відвідують церкву, потребують уваги,  підтримки, молитви, душепіклування…» — Іван Губеня.

«Я глибоко зворушений вашою посвятою. У такий непростий час залишатися й служити — це справді зразок вірності справі, до якої покликав Господь» — звернувся у заключному слові Микола Синюк. Акцент його проповіді був на Божих намірах. «Бог має плани, щодо кожного з нас, подібно до планів щодо Свого народу, який Він вивів з Єгипту. Не політики й можновладці керують світом, а Господь, Який має намір щодо нас. Щоб правильно реагувати на обставини життя, ми маємо розуміти глобальний задум і намір Божий, а він наступний: «Бо Я знаю ті думки, які думаю про вас, говорить Господь, думки спокою, а не на зло, щоб дати вам будучність та надію.» Ми вибрані Богом через Ісуса Христа перше закладин світу, вибрані не на гнів, але для спасіння й вічності…» — підсумував служитель.

 

 

 



Додати коментар

Пожертвувати