Мусульманські бойовики вбили півтисячі християн в Ефіопії протягом літа

07.09.2020
0
317

В результаті численних нападів, скоєних бойовиками молодіжного руху «Qeerroo» в штаті Оромо, загинули сотні місцевих жителів. Скоординовані вбивства християн почалися після загибелі співака-мусульманина Хачаллу Хундесси, якого застрелили в кінці червня, повідомляє barnabasfund.org. Серед жертв — вагітні жінки й діти.

Екстремісти «Qeerroo» вдиралися до будинків з пістолетами, мачете. Вони спочатку вбивали батьків на очах у дітей. Про це благодійній організації Фонд Варнава розповіли місцеві жителі.

Регіональні контакти Фонду підтвердили напади в містах Арсі-Негеле, Зівей, Шашемане, Гедеб-Асаса, Кофеле, Додола, Адаба, Робе, Гоба, Бале-Агарфа, Чіро, Харар, Діре-Дава, Адама, Дера, Асела і Кембольча, що знаходяться на сході та південному сході країни.

Деякі бойовики мали списки християн, що населяють штат, а місцева влада допомагали знаходити людей, які активно підтримували Церкву. Мусульмани підпалювали, грабували і руйнували будинки і заклади християн, в тому числі постраждало майно спортсмена-християнина Хайле Гебреселассі.

Місцеві жителі, що стали свідками нападів, розповіли про жорстокість бойовиків. Свідок з міста Дера описав, як вбивці «танцювали і співали пісні, несучи відрубані частини тіл своїх жертв». Інший свідок розповів, як по вулицях Гедеб-Асаса протягли порубані тіла літньої християнської пари, забитої до смерті у власному будинку.

Тисячі християн, що вижили, зокрема діти-сироти, знайшли притулок у церквах і соціальних центрах.

«Багато хто досі живуть в страху. Християнські лідери усіх конфесій відвідали ці райони. Священики і пастори просто ридали, слухаючи жахи з уст родичів убитих» — сказав один з місцевих жителів.

Ефіопський уряд відключив інтернет в регіоні на кілька тижнів, аби зменшити роздмухування насильства через соціальні мережі. У Фонді Варнава розповіли, що сили безпеки не поспішають втручатися, щоб зупинити напади, які вже порівнюють з геноцидом в Руанді.

Місцеві християни закликають звертатися до посольств Ефіопії в своїх країнах і закликати їх до негайних дій.

invictory.org

 



Додати коментар

Пожертвувати