Конференція служителів УЦХВЄ у Західній Європі

15.07.2019
0
458

6 липня 2019 року у Празі відбулася конференція служителів УЦХВЄ у Західній Європі. На захід, що відбувся в цьому місті вперше, з’їхалися майже 70 служителів з різних країн Європи, а саме — Німеччини, Польщі, Чехії, Італії, Швеції, Іспанії, України, а також із США.

Розпочинаючи конференцію, єпископ Юрій Веремій, який координує роботу церков братерства у країнах Західної Європи, зазначив, що подібні зустрічі необхідні не лише для аналізу роботи, але й для духовного збудування. Підтвердженням тому стала проповідь старшого єпископа Михайла Паночка на тему «Портрет християнського пастора». Також корисним для присутніх було слово старшого пресвітера об’єднання українських церков ХВЄ в Іспанії «Спасіння Боже» Ярослава Демка на тему «Необхідність Духа Святого в служінні» та старшого пресвітера Рівненської області Олександра Котка на тему «Ходити вірою, а не баченням». Пастор церкви «Слово віри» у Варшаві Олександр Дем’яненко проповідував на тему «Виклики церкви в еміграції». Також на конференції ділилися словом пастори Володимир Прит, Володимир Вронський та Леонід Демчук. Відбулася панельна дискусія.

У другій частині конференції єпископ Юрій Веремій представив комітет УЦХВЄ у Західній Європі та структуру праці. Відповідальним за місіонерський відділ у згаданих країнах було обрано пастора Івана Іванцюка, який проживає у США, але активно підтримує місіонерську роботу у різних країнах Європи.

На завершення конференції звершили молитви за делегації різних країн та визначення бачення служіння УЦХВЄ у західній Європі, котре зі слів старшого єпископа Михайла Паночка характеризується трьома словами: «зберегти, примножити та впливати».

7 червня, в неділю, пастори з різних країн взяли участь у святковому богослужінні. Лунали мотивуючі проповіді, гарячі молитви до Господа за пробудження та особливе злиття Святого Духа. Знаковою подією для Української церкви християн віри євангельської у Празі стало рукопокладення на пресвітерське служіння Леоніда Демчука. Рукопокладення звершили старший єпископ УЦХВЄ Михайло Паночко та його заступник Юрій Веремій.

chve.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати