Комітет УЦХВЄ затвердив плани святкування ювілею євангельського руху в Україні

25.03.2019
0
561

2019 та 2020 роки — ювілейні для братерства УЦХВЄ. Так, 4 травня Церква відзначатиме дев’яносторіччя із дня утворення союзу ХВЄ. А наступного року 16-17 травня християни віри євангельської святкуватимуть сторіччя п’ятидесятницького пробудження в Україні.

Інформація про хід підготовки до цих заходів прозвучала серед інших питань на черговому засіданні Комітету УЦХВЄ, що відбулося 21 березня 2019 року в головному офісі Церкви.

Під час засідання звітував старший єпископ Михайло Паночко. Після нього заввідділу підприємців Роман Зінчук презентував християнську бізнес-школу «Фокус». Відео-презентацію служіння інтернет-євангелізму присутнім представив Юрій Кавун (організація «Християнське бачення»). Єпископ Юрій Веремій, який координує роботу церков братерства у країнах Західної Європи, передав секретаріату заяву членів церкви ХВЄ у м. Гасфурт (Німеччина) про вступ до УЦХВЄ. Перший заступник старшого єпископа Анатолій Козачок озвучив інформацію про низку проектів, серед яких – участь Церкви у процесі формування поліцейського капеланства на базі патрульної поліції України.

Про заходи, що плануються цього року виступили: завідувач відділу освіти Віктор Вознюк, керівник служіння дітям та підліткам Лариса Мурах та заступник керівника відділу жіночого служіння Людмила Бендус. Також звітував скарбник братерства Петро Карпов. Комітет затвердив порядок денний річної звітної конференції УЦХВЄ, яку заплановано на 15-16 травня 2019 року.

Про деталі підготовки до святкування 90-річчя з дня утворення союзу ХВЄ поінформував старший пресвітер Волинської області Михайло Близнюк. Він, зокрема, розповів, що Луцьк (свято пройде на базі церкви «Христа Спасителя», вул. Вороніхіна, 14-а) планує зустріти близько 900 гостей з України та закордону.

Під час засідання служителі обрали та затвердили Оргкомітет святкування 100-річчя п’ятидесятницького руху України у 2020 році. Обговорили деталі проведення Дня братерства, який вже традиційно відзначають у церквах наступного тижня після свята Трійці, та низку інших питань.

Завершили засідання молитвою за потреби та особливою молитвою про майбутні президентські вибори в Україні.

chve.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати