Комітет УЦХВЄ обговорив питання благовістя, душеопікунства та державно-церковних стосунків

10.03.2021
1
371

4-5 березня 2021 року в Києві пройшло засідання Комітету УЦХВЄ. Пастор церкви «Благодать» (на базі якої проходило засідання) Андрій Мартинов поділився інформацією про стан справ і плани на поточний рік. Служителі молилися за уздоровлення, за втішення близьких і членів церков, котрі втратили служителів під час пандемії.

Старший єпископ УЦХВЄ Михайло Паночко проповідував на тему «Пізнання Господа». «Ми можемо багато знати про Бога, але важливіше Його пізнавати. У церквах де мало радості, мало богопізнання. Перша любов — це той майданчик, де відбувається процес богопізнання», — підкреслив він.

Інформаційну частину засідання розпочав перший заступник старшого єпископа Анатолій Козачок. Він розповів про візит до Молдови, де відбулося засідання Міжнародної Асамблеї Християн Віри Євангельської, та повідомив, що наступне засідання Асамблеї заплановано на 19 травня 2021 року в Києві. Він поінформував про діяльність міжконфесійних об’єднань ВРЦіРО і РЄПЦУ, про плани щодо проведення Національного дня молитви за Україну, співпрацю департаментів братерства та низку інших питань.

Михайло Паночко прозвітував про роботу за останній період, зокрема про поїздки у різні регіони України, зустрічі з представниками владних структур, тощо.

До присутніх звернуся голова правління ІРС Олександр Заєць, який розповів зокрема про загрози лобіювання Стамбульської конвенції та інших гендерних законопроектів.

Координатор церков братерства в Західній Європі Юрій Веремій розповів про недавню поїздку до Польщі та Італії під час якої було рукопокладено нових служителів. «Як правило, наші люди їдуть в Європу на заробітки, але мало тих, хто їде, щоб зібрати розрізнених чад Господніх, однак такі люди є», — зауважив єпископ. Він зазначив, що сьогодні в європейських країнах працює близько 7000 вірян ХВЄ.

З інформацією виступили також старший пресвітер Рівненської області Олександр Коток, директор Департаменту праці серед людей з порушеннями слуху Павло Смаль, а також юрист Ярослав Котилко.

Члени комітету розглянули питання підготовки до святкування 100-річчя п’ятидесятницького руху в Україні (у Києві святкування заплановано на 21 травня 2021 року).

Історичний екскурс на тему «Душеопікунська праця попередників» для учасників засідання провів Михайло Мокієнко (молодший). Служителі прийняли рішення щодо проведення семінарів для пасторів на тему душеопікунства та управління фінансами у кожній області протягом кількох наступних місяців.

Програму другого дня засідання розпочав старший пресвітер Дніпропетровського обласного об’єднання Михайло Мокієнко, який закликав служителів до молитви.

Директора Департаменту благовістя Олександр Попчук виклав семінар присвячений проблемам, які лежать на шляху благовістя в сучасний період.

Михайло Паночко детально ознайомив присутніх зі статистикою за 2020 рік та підсумував результати проекту «400 церков за п’ять років». Не всім областям вдалося виконати заплановане, однак роботи зроблено багато.

Директор молодіжного департаменту Іван Білик розповів про програму з навчання проповідників, плани щодо проведення конференції «Елементи лідерства».

Лариса Мурах, яка очолює служіння дітям та підліткам, повідомила про те, що при департаменті створено громадську організацію «Зберегти покоління».

Єпископ Олександр Бабійчук озвучив проект «Положення про вибори старшого єпископа УЦХВЄ» до якого члени Комітету внесли необхідні поправки.

На завершення Михайло Паночко нагадав, що дати та форма проведення таких масштабних євангелізаційних заходів як Національний день молитви за Україну (Палац спорту, 12 червня), День подяки та інші, можуть коригуватися з огляду на карантин. Водночас служителі підтримали думку про те, що варто використати ювілейну дату — 300 років з дня народження Григорія Сковороди — для поширення Євангелія.

Члени Комітету також оголосили тиждень посту та молитви з 15 по 20 березня.

chve.org.ua

 



Імя: Олександр Кривенко

09 февраля 2022, 17:03

варто використати ювілейну дату — 300 років з дня народження Григорія Сковороди — для поширення Євангелія.

Михайло Паночко

Амінь.

Олександр Кривенко

Додати коментар

Пожертвувати