Київська церква зібрала подарунки
онкохворим дітям

27.11.2020
0
292

Свято з подарунками влаштували члени київської євангельської церкви «Альфа» для маленьких пацієнтів дитячого відділення Київського міського клінічного онкологічного центру. У зв’язку з карантином для більшості малюків, які місяцями, а то й роками живуть у цьому медичному закладі, санітарні обмеження ще більше посилися. Навіть ігрова кімната, де раніше пацієнти могли спільно гратися, зараз на замку. А позитивні емоції, які суттєво впливають на хід лікування, вкрай необхідні.

Про це, як ніхто, знає родина Владислава та Наталії Бичковських, донька яких в 4-річному віці пережила рак нирки. Сьогодні Єві вже 10 років, дівчинка здорова та разом з батьками активно служить у дитячому відділенні онкоцентру. «Коли я потрапляю у відділення, то ніби втрачаю лік часу: так хочеться обняти кожну дитину, поцілувати в ці лисі голівки», — ділиться Наталя. За можливості, вона разом з рідними та іншими волонтерами щотижня відвідує цей заклад.

Київська церква «Альфа», до якої належить родина Бичковських, не раз збирала для онкологічного центру продукти харчування, побутове приладдя. А нещодавно провела акцію, яку підтримали також київські забудовники. Добродійники запитали, про що мріють маленькі пацієнти (в середньому у відділенні їх знаходиться 30-40). Відтак у коробках з цукерками і дитячими книжками з’явилися планшети та інші недешеві подарунки.

Частина дітей разом з мамами, одягнувшись, вийшли за подарунками на вулицю. А тим, хто знаходився на процедурах, їхні сюрпризи доставили до палат. «Це так розчулює, коли бачиш, як очі цих дітей починають світитися від радості. Їм так хотілося чим швидше розпакувати свої коробки!» — діляться волонтери.

Пастор церкви «Альфа» В’ячеслав Когут висловив щиру подяку усім, хто доклав своє серце, ресурси і фінанси, щоб допомогти: «Я знаю, що до дітей потрапили хороші подарунки. Вірю, що послання, яке несуть в онкоцентр наші служителі, торкнеться дитячих сердець, укріпить надію батьків на те, що вони не залишені Богом».

chve.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати