Капелани «Голосу надії» отримали нагороди від ВРУ

16.10.2022
0
562

4 жовтня 2022 року в Будинку митрополита у Софії Київській представників духовенства, зокрема військових капеланів, а також представників релігійних та громадських організацій нагородили Почесними грамотами та Грамотами Верховної Ради України за вагомий внесок у зміцнення державності, морально-психологічну підтримку українських воїнів, волонтерську й просвітницьку діяльність.

Нагороди вручали: Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко, Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, заступниця Міністра оборони Ганна Маляр.

«Наша сила в різноманітті, адже у нас багато релігійних спільнот. Вдячний колегам з Верховної Ради України, які працювали над спеціальним законом (який дає можливість здійснювати капеланську діяльність на офіційному рівні). Капелани – на передовій. Я спілкувався з багатьма з них. Вони дуже відчувають свою місію. Сьогодні пасторське слово, слово до Бога дійсно допомагають нашим військовим на фронті. Дякую вам щиро і слава ЗСУ», – сказав Олександр Ткаченко.

Від початку російської агресії ще з 2014 року військові капелани завжди поряд із захисниками України. Це церковні служителі, які допомагають тим, хто перебуває у стресових ситуаціях або має загрозу втратити життя. Торік президентом був підписаний закон «Про Службу військового капеланства». 

Почесна грамота та Грамота Верховної Ради України – це відзнаки Верховної Ради України за вагомий внесок у будь-яку сферу життєдіяльності держави, визначну громадсько-політичну діяльність, заслуги перед Українським народом у сприянні становленню та зміцненню України.

mkip.gov.ua

Місія «Голос надії» вітає капеланів Миколу Шеремета та Олександра Ружила з отриманням нагород за заслуги перед українським народом. Про діяльність місіонерів можна прочитати за посиланнями:

Олександр Ружило: «Солдати не ховають сліз»

Олександр Ружило: «Важка дорога на Схід»

Микола Шеремет: «До капелана найбільше звертаються із невоєнними питаннями»

 



Додати коментар

Пожертвувати